ADAPTIEVE LED-KOPLAMPEN.

Tot de uitrustingsomvang van de adaptieve LED-koplamp behoren de functies adaptieve bochtverlichting met variabele stad- en snelweg-lichtbundel, hoekverlichting en BMW Selective Beam (antiverblindings grootlichtassistent) met automatisch in- en uitschakelen van het grootlicht. Zo garandeert dit systeem optimale verlichting van de rijbaan onder alle omstandigheden.

De beweegbare koplampen laten u in het donker zodra u instuurt ver de bocht in kijken. De geïntegreerde hoekverlichting verbetert het zicht in de directe omgeving van uw BMW en wordt bij stilstand al automatisch geactiveerd bij het inschakelen van de richtingaanwijzer of het verdraaien van het stuurwiel. De adaptieve bochtverlichting zorgt zo in elke situatie voor optimale verlichting van het wegdek bij dim- of grootlicht en verbetert daarmee de actieve rijveiligheid.

Afhankelijk van de licht- en verkeersomstandigheden regelt BMW Selective Beam (antiverblindings grootlichtassistent) automatisch het grootlicht en zorgt 's nachts voor een optimale verlichting van de rijbaan. Het systeem registreert zowel voorliggers als tegenliggers en voorkomt met een traploze regeling dat het grootlicht andere weggebruikers verblindt.

Adaptieve LED-koplampen toegepast op een BMW 3 Serie: