BMW X3

BIJTELLING LEASEAUTO.

FISCALE BIJTELLING UITGELEGD.

BIJTELLING LEASEAUTO.FISCALE BIJTELLING UITGELEGD.

WAT IS BIJTELLING?

Met bijtelling bedoelt men de fiscale kosten die worden gemaakt, wanneer een zakelijke leaseauto ook voor privéritten wordt gebruikt. De fiscale bijtelling wordt berekend wanneer het minimum van 500 kilometers per kalenderjaar is overschreden. Rijdt u per jaar meer dan 500 km privé en is dit toegestaan door uw werkgever, raadpleeg dan uw financieel adviseur of HR-afdeling.

Bijtelling dient alleen bij het loon te worden opgeteld als er meer dan 500 kilometer per kalenderjaar privé is gereden. Dit geldt dus niet als er minder privékilometers met de leaseauto van de zaak zijn gereden. U dient uw kilometers aan te kunnen tonen met een sluitende kilometeradministratie. Als een werknemer hiermee kan bewijzen dat het privégebruik minder is dan 500 kilometer, kan er een verklaring voor vrijstelling worden aangevraagd bij de Belastingdienst.

Lees meer
Wat is bijtelling

HOE WERKT BIJTELLING.

De hoogte van het bijtellingspercentage is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de leaseauto. Een auto die geen CO2-uitstoot - ofwel een volledig elektrische auto - valt volgens de bijtellingsregels in de categorie 12% bijtelling en zal dus ook voordeliger voor privédoeleinden te gebruiken zijn. De 12% is vanaf 2021 tot € 40.000,- van de cataloguswaarde, het bedrag daarboven geldt het algemene bijtellingspercentage van 22%. Deze bedragen samen vormen uw totale netto bijtelling per jaar. Voor alle overige modellen geldt een fiscale bijtelling van 22%.

HOOGTE VAN UW BIJTELLING.

Hoogte bijtelling

Bereken uw bijtelling of lees meer over uw bijtellingspercentage.