BMW EN DUURZAAMHEID

CIRCULARITEIT & GRONDSTOFFENBESPARING.

INTRO

CIRCULAIRE ECONOMIE KAN GRONDSTOFFEN SPAREN.

Het gebruik van grondstoffen beperken is ons doel. En dus ook grondstoffen verantwoordelijk en zo vaak en zo lang mogelijk benutten. We streven naar een circulaire economie. Met respect voor de aarde en met goede ideeën voor de toekomst.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, circulaire aanpak

CIRCULAIRE AANPAK.

60 kg

Circulaire aanpak.

Gemiddeld wordt voor nieuwe BMW Group modellen 60 kg aan gerecyclede kunststoffen gebruikt – dat is een aandeel van ten minste 20%.

BMW Duurzaamheid circulariteit afvalverwerking

AFVALVERWERKING

99%

Afvalverwerking.

In 2022 recycleerde BMW Group 99% van het afval dat ontstond bij de interne productie van 2,3 miljoen voertuigen – daarvan is 93,4% materiaal en 5,8% thermisch.

BMW Duurzaamheid circulariteit grondstoffenquotum

QUOTUM VOOR SECUNDAIRE GRONDSTOFFEN

21%

Quotum voor secundaire grondstoffen.

De nieuwe BMW i5 bestaat voor ongeveer 21% uit gerecyclede grondstoffen, inclusief secundair nikkel voor de hoogvoltage-accu, secundair materiaal in aluminium componenten en polyamide in de vloerbekleding.

CIRCULAIRE ECONOMIE

ONTDEK DE KRACHT VAN CIRCULARITEIT.

De manier waarop we omgaan met grondstoffen speelt een belangrijke rol voor BMW Group. Bij dit proces willen wij de grondstoffen opnieuw gebruiken volgens de vier principes van een circulaire economie:

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, BMW i Vision Circular

DE BMW i VISION CIRCULAR.

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE en RE:CYCLE. De BMW i Vision Circular is geheel gebaseerd op onze principes voor een circulaire economie. De compacte, volledig elektrische conceptauto legt de focus op duurzaamheid en luxe en biedt daarmee een fascinerende vooruitblik op de toekomst.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, duurzame carrosserielakken

DUURZAMERE CARROSSERIELAKKEN VAN BIOMASSA.

In de lakstraten van de Europese fabrieken van BMW Group worden matte lakken gebruikt die niet zijn gebaseerd op aardolie, maar zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals bioafval. In de fabrieken van BMW Group in Rosslyn en Leipzig worden ook duurzaam geproduceerde corrosiewerende lakken toegepast. De besparing op CO2 emissie van dit door de TÜV gecertificeerde proces bedraagt meer dan 15.000 ton tussen 2022 en 2030.

LEVENSCYCLUS VAN DE ACCU

FASES IN HET LEVEN VAN EEN ACCUCEL.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, ontwikkeling

Ontwikkeling.

In het expertisecentrum voor accucellen in München zoekt BMW Group naar de ideale chemische samenstelling van de cellen van een lithium-ion-accu. De bestanddelen kathode, anode, separator en elektrolyt worden daarvoor onderworpen aan een uitgebreid ontwikkelingsproces.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit gebruik in auto

Gebruik in de auto.

Elektrische auto's kunnen vandaag de dag al meer dan 600 km rijden op een volle accu; en dat wordt steeds meer. De ervaring leert dat elektrische auto's kilometerstanden kunnen bereiken die vergelijkbaar zijn met die van conventionele auto's, zonder dat de hoogvoltage-accu moet worden vervangen.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, tweede leven

Tweede leven.

Na intensief gebruik in de auto kan de lithium-ion-accu nog jarenlang worden gebruikt als bijvoorbeeld stationaire energieopslag voordat hij het proces van recycling in gaat.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, recycling

Recycling.

De grondstoffen van de accucel kunnen worden hergebruikt. In het expertisecentrum voor accucellen ontwikkelt BMW Group de verwerking van secundaire grondstoffen voor nieuwe accucellen. Daarmee is de levenscyclus van de accu weer rond en kan die opnieuw beginnen.

FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN OVER CIRCULARITEIT & GRONDSTOFFEN.