Remote Software Upgrade vrouw staat voor gebouw en kijkt naar haar Smartphone

BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADE 21-03.

Houd uw BMW up-to-date: De Remote Software Upgrade 21-03 biedt nieuwe en gewijzigde functionaliteiten en kwaliteitsverbeteringen. U vindt alle details en informatie op deze pagina.

Lees meer
BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADE 21-03.

  Release Notes RSU S18A/S15A-21-03-550 & S15C-21-03-560

  Remote Software Upgrade 21-03 BMW 4 Serie Cabrio rijden op de weg Driekwart zijaanzicht

  Kwaliteitsmaatregel: iX3 (G08 BEV) regeleenheid programmeren

  In het kader van de continue kwaliteitscontroles bij de BMW Group werd vastgesteld dat sporadisch een softwarefout optreedt die de Post-Crash-functies kan hinderen. Bij een zeer ernstig ongeval kan niet worden uitgesloten dat het hoogvoltboordnet beschadigd raakt. Daarom moet in deze situatie worden gegarandeerd dat het 12V- boordnet en de daarin geïntegreerde componenten niet beschadigd raken door het overslaan van de hoogspanning.

  Door de mogelijke te hoge spanning uit het hoogvoltnet die hierna volgt, kunnen de regeleenheden en componenten beschadigd raken. Dit kan ervoor zorgen dat de Post- Crash-functies (bijv. waarschuwingsknipperlicht, voertuigverlichting of automatische noodoproep) slechts beperkt beschikbaar zijn.

  Om ervoor te zorgen dat uw voertuig zich in een perfecte staat bevindt, is het nodig dat de regeleenheden geprogrammeerd worden. Als de software met succes werd geïnstalleerd via de Remote Software Upgrade versie 03/2021.60, is een verblijf in de werkplaats niet nodig.

  Algemene informatie over de voorwaarden en meer details vindt u hier.

  Remote Software Upgrade 21-03 BMW 4 Serie Cabrio rijden op de weg Driekwart zijaanzicht

  Kwaliteitsmaatregel: iX3 (G08 BEV) regeleenheid programmeren

  Bij de betreffende voertuigen kan het in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat er niet automatisch naar de parkeerstand wordt geschakeld, waardoor een Check Control- melding verschijnt. Wordt de Check Control- melding genegeerd, dan bestaat de kans dat de auto wegrolt. Deze software-upgrade lost dit probleem op. Als de software succesvol wordt geïnstalleerd via de Remote Software Upgrade versie 03/2021.60, dan is een werkplaatsbezoek niet nodig 

  Remote Software Upgrade 21-03 BMW 4 Serie Coupé staand vooraanzicht

  Kwaliteitsmaatregel: Surround-View-weergave

  Het kan zijn dat de Surround View-weergave van het voertuig op het centrale informatiedisplay (CID) niet correct is gepositioneerd. Indien uw voertuig betrokken is bij deze kwaliteitsmaatregel, dan wordt de software door deze RSU-maatregel gecorrigeerd. 

  Kwaliteitsmaatregel: Surround-View-weergave

  Kwaliteitsmaatregel: Surround-View-weergave

  Het kan zijn dat de Surround View-weergave van het voertuig op het centrale informatiedisplay (CID) niet correct is gepositioneerd. Indien uw voertuig betrokken is bij deze kwaliteitsmaatregel, dan wordt de software door deze RSU-maatregel gecorrigeerd. 

   

  BMW Remote Software Upgrade BMW Maps navigatiesysteem close-up

  Kwaliteitsmaatregel: problemen met titels bij het wisselen van muzieknummers in combinatie met Android 11 opgelost

  Deze upgrade lost problemen op met de albumhoes-weergave van muzieknummers. Dit probleem kon ontstaan in combinatie met Android 11 en indien Bluetooth protocol AVRCP1.6 actief was. 

  RIJSTROOKASSISTENT.

  Onthoudt nu uw instellingen.

  Als u niet wilt dat de rijstrookassistent regelmatig ingrijpt tijdens het rijden, dan kunt u deze functie nu in de Driving Assistant-instellingen permanent uitschakelen. De rijstrookassistent blijft dan gedeactiveerd, zelfs na het opnieuw starten van uw auto, totdat u de functie zelf weer inschakelt. Deze instellingen worden opgeslagen in uw gebruikersprofiel. 

  Lees meer

  BMW MAPS.

  het klassieke invoerveld voor de adresinvoer keert terug!

  Wij hebben naar u geluisterd. Met behulp van de feedback van onze klanten werken wij voortdurend aan de verbetering van onze producten om u de beste klantervaring in uw BMW te bieden. Daarom keert het vertrouwde adres invoerveld nu terug in het navigatiesysteem in BMW's Operating System 7. U beslist welke adresinvoer-variant u wilt gebruiken. U kunt kiezen uit de eenvoudige zoekfunctie op naam of adres via “zoeken” of indien u het adres kent, kiezen voor het klassieke invoerscherm met land, stad, straat en huisnummer. 

  Lees meer

  GELDIGHEID VAN DE REMOTE SOFTWARE UPGRADE EN DE RELEASE NOTES

  De nieuwe functionaliteiten en functie-uitbreidingen van deze upgrade zijn alleen van toepassing als uw voertuig de juiste uitvoering heeft. Informatie over de uitvoering van uw voertuig vindt u in de geïntegreerde handleiding van uw voertuig, via uw Service Partner of via de BMW Klantenservice. 

  Lees meer
  BMW Remote Software Upgrade Navigatiesysteem details

  Speciale aanwijzingen bij deze upgrade.

  • BELANGRIJKE OPMERKING: verwijder alle door u gebruikte OBD-diagnose-apparaten (logboeken, GPS-trackers) voorafgaande aan de start en tijdens de upgrade.
  • Voor het updaten van de ConnectedDrive apps na de upgrade kan een bepaalde rijtijd nodig zijn.
  • Stap pas uit en sluit uw auto pas af nadat het aftellen voor de upgrade is voltooid
  • Sommige instellingen kunnen na de upgrade gereset zijn (bijv. Connected Music of instellingen voor meldingen) en moeten opnieuw geactiveerd worden.
  • Het opnieuw starten van sommige voertuigsystemen kan ertoe leiden dat er tijdens of na een upgrade controlemeldingen op het display verschijnen. Neem de controlemeldingen in acht en controleer of deze na het opnieuw starten nog steeds worden weergegeven (bijv. parkeerrem, storing in de aandrijflijn).
  • BELANGRIJKE AANWIJZING voor iOS-gebruikers: bij de overdracht van de upgrade met uw smartphone dient u in de auto in het menu "Mobiele apparaten" via bluetooth & wifi verbinding te maken. Als het bluetooth- en/ of wifi-icoon in grijs verschijnt, activeert u eerst Apps & Bluetooth-Audio in de instellingen in het submenu van "Mobiele apparaten".
  • BELANGRIJKE AANWIJZING voor M-voertuigen: de installatie-instructie voor de Remote Software Upgrade kan vanwege de noodzakelijke motorkoeling pas ca. 30-60 minuten na het uitschakelen van de motor worden weergegeven. De instructie wordt alleen weergegeven voordat de motor wordt gestart. Wacht ten behoeve van de installatie daarom de volgende keer dat u instapt met het starten van de motor tot de installatie-instructie wordt weergegeven.
  • BELANGRIJKE AANWIJZING voor gebruikers van de Drive Recorder: na de upgrade worden de oorspronkelijke instellingen gereset en wordt de opgenomen video verwijderd
  BMW Remote Software Upgrade BMW Plug-in Hybride voertuig bij laadstation driekwart vooraanzicht

  Specifieke instructies voor BMW Plug-in Hybride voertuigen.

  • Als u de Remote Software Upgrade uitvoert terwijl de software wordt geladen, wordt het laadproces onderbroken en niet automatisch voortgezet.
  • Laad- en airconditioninginstellingen kunnen na de software-upgrade op afstand zijn gereset (bijv. laadinstellingen op 6A in plaats van 16A). Stel daarom nadat de upgrade is voltooid uw voorkeuren opnieuw in de desbetreffende menu's onder Instellingen.
  Remote Software Upgrade - Gebruik van de My BMW App voor gegevensoverdracht QR-code

  Gebruik van de My BMW App voor gegevensoverdracht.

  OPMERKING: Uitleg over het gebruik van de My BMW-App voor gegevensoverdracht vindt u op YouTube of via de rechtsonder aangegeven QR-code.

   

  Update van de geïntegreerde handleiding in de auto.

  Door deze Remote Software Upgrade krijgt de geïntegreerde handleiding in het voertuig de meest actuele informatie. 

  Lees meer

  Informatie over tot nu toe verschenen versies.

  Alle informatie over de tot nu toe verschenen versies van de Remote Software Upgrade kunt u bekijken in het ConnectedDrive-klantenportaal op de voor uw land bestemde BMW-website. 

  Lees meer

  Functie-actualiseringen en kwaliteitsverbeteringen.

  Deze Remote Software Upgrade brengt bestaande functies op de laatste technische stand en bevat kwaliteitsverbeteringen. 

  Lees meer

  KWALITEITSMAATREGEL.

  Uitstootrelevante service

  In het kader van de continue kwaliteitscontroles bij BMW werd vastgesteld dat het tot een storing in de diagnose van de tankontluchting evenals in de diagnose van de lambdasonde en de katalysator kan komen. Bij een storing wordt zo een emissierelevante storing als storingsmelding resp. waarschuwing niet weergegeven. Om ervoor te zorgen dat uw voertuig zich in een perfecte staat bevindt, is het nodig dat de regeleenheden geprogrammeerd worden. Als de software met succes werd geïnstalleerd via de Remote Software Upgrade versie 03/2021.50, is een verblijf in de werkplaats niet nodig.

  Algemene informatie over de voorwaarden en meer details vindt u online op www.bmw.nl/connecteddrive 

  Lees meer

  Uw persoonlijke bestuurdersprofiel in de BMW: QR-code scannen en rijden maar!

  Hebt u de nieuwe My BMW-App al geïnstalleerd? Dan kunt u nu nog eenvoudiger uw persoonlijke bestuurdersprofiel aanmaken:

   

  ga naar Bestuurdersprofielen toevoegen, selecteer de optie "Inloggen via My BMW App“ en scan de weergegeven QR-code met de My BMW-App. Ongeacht of u uw eigen BMW of een huurauto hebt: uw airco- en navigatie-instellingen zoals thuisadres, laatste bestemmingen, favorieten en meer worden veilig en snel in de auto opgeslagen.

   

  Maak voor iedere voertuiggebruiker een profiel aan en profiteer: uw persoonlijke instellingen zoals zitpositie, buitenspiegels, voorkeursinstellingen voor de bestuurdersassistentie en nog veel meer worden automatisch in uw persoonlijke profiel opgeslagen. Wanneer u uw profiel aan uw autosleutel koppelt, wordt u zelfs persoonlijk verwelkomd en treft u uw persoonlijke instellingen aan zodra u de auto opent.

  Lees meer

  Active Cruise Control bij actieve routebegeleiding: helpt u veilig van rijstrook te wisselen.

  Rijdt u vaker op snelwegen in Frankrijk, Portugal en Spanje? Gebruik de actieve navigatiebegeleiding als uitbreidingsfunctie van de stuur- en rijstrook assistent nu ook in deze landen en laat u een wisseling van rijstrook voorstellen, als deze nodig is om de navigatieroute te blijven volgen. Als er een opening in de verkeerstroom wordt gedetecteerd, wacht de actieve navigatie tot u ter hoogte van deze opening bent en geeft dan aan dat u van rijstrook kunt wisselen. Zo komt u veilig en ontspannen op uw bestemming aan.

  Opmerking: om deze functie te kunnen gebruiken, hebt u minimaal de versie Road Map EUROPE Live 2020-4 van het BMW-kaartmateriaal nodig of een nieuwere versie. Als BMW- klant met een geldig kaartupdate-abonnement ontvangt u automatisch de nieuwste BMW kaartupdates. De BMW kaartupdates zijn ook verkrijgbaar via de BMW ConnectedDrive Store of via uw BMW-dealer. Meer informatie vindt u hier

  Informatie over hoe u het kaartversienummer in de auto kunt vinden, ziet u in de How To-video over het installeren van BMW-kaartupdates via de volgende link (scan de QR-code met de mobiele telefoon). 

  Lees meer

  BMW M LAPTIMER.

  maakt uw prestaties meetbaar!

  Rijplezier op het circuit compleet nieuw gedefinieerd. De BMW M Laptimer helpt u uw rijstijl en uw prestaties op het circuit te verbeteren en: tijdens het rijden hebt u voortdurend overzicht over rondetijden, de actuele rijtijd of de afgelegde afstand. Na het rijden kunt u uw prestaties in alle rust analyseren, omdat de BMW M Laptimer de sensorgegevens rechtstreeks van uw auto verzamelt en overzichtelijk aan u presenteert. 

  Lees meer

  KWALITEITSMAATREGEL.

  Surround-View-weergave.

  Het kan zijn dat de Surround View-weergave van het voertuig op het centrale informatiedisplay (CID) niet correct is gepositioneerd. Indien uw voertuig betrokken is bij deze kwaliteitsmaatregel, dan wordt de software door deze RSU-maatregel gecorrigeerd.

  Lees meer