Driekwart vooraanzicht van de BMW Vision iNEXT voor een stenen muur

DE BMW VISION iNEXT.

MIJN FAVORIETE RUIMTE.

De mooiste ruimte om in te rijden is het interieur van de BMW Vision iNEXT. De voorstelling van een auto van de toekomst die op elke weg hetzelfde veilige en ontspannen gevoel geeft als thuis. Volledig elektrisch, in hoge mate autonoom en volledig verbonden maakt de BMW Vision iNEXT als elektrische auto van de toekomst een nieuwe manier van reizen mogelijk. Daarmee ontstaat een nieuwe definitie van autonoom rijden en daardoor ook van het interieur: niet alleen innovatief en esthetisch, maar vooral ook een plek waar u zich op uw gemak voelt en waar u zelf kiest hoe u uw tijd doorbrengt. BMW introduceert een visionaire rijbeleving die van elke weg uw favoriete bestemming maakt.

Lees meer
DE BMW VISION iNEXT.MIJN FAVORIETE RUIMTE.

4 VISIONAIRE BOODSCHAPPEN

  • 01 Individuele verbonden mobiliteit – met de mens als middelpunt
  • 02 My favorite space – een nieuwe plek voor leefkwaliteit
  • 03 Volledig elektrisch, in hoge mate autonoom en volledig verbonden
  • 04 Shy Tech – intuïtieve technologie op de achtergrond
De elektrische BMW iX - THE iX - i20.

DE BMW iX.

Inmiddels is de BMW iX onthuld. Alle informatie is te vinden in de online showroom.
Interieur van de BMW Vision iNEXT met bestuurdersplaats en koffietafel
Interieur van de BMW Vision iNEXT met stuurwiel en dashboard
Donkerharige vrouw op de passagiersplaats van de BMW Vision iNEXT draait naar achteren

PLACE TO BE.

Een radicaal nieuwe benadering van het interieur: de BMW Vision iNEXT breekt met tradities om mobiel leven een nieuwe definitie te geven. Het interieur is bijzonder uitnodigend door het samenspel tussen edelhout, handgeweven Jacquardstof, evenals Alcantara in de kleur Purus Rosé, dat een perfecte aanvulling vormt op de meubelachtige, open vormgeving van de diverse elementen. Een bijzondere highlight is de ogenschijnlijk zwevende Coffee Table. Het fijne oppervlak van hout met open poriën en Jacquardstof ligt op een verlichte schaal van kristalglas, die doorloopt tot achterin en zo de ontspannen loungesfeer nog meer onderstreept.

Bovenaanzicht van de BMW Vision iNEXT aan het meer
Achteraanzicht van de BMW Vision iNEXT
Zijaanzicht van de BMW Vision iNEXT in het park
Vooraanzicht van een rijdende BMW Vision iNEXT
Achteraanzicht van de BMW Vision iNEXT in het donker met rode achterlichten
Vooraanzicht van de BMW Vision iNEXT met de kenmerkende BMW nieren

EEN VISIE VORMGEVEN.

Al op het eerste gezicht wordt duidelijk dat de BMW Vision iNEXT zijn tijd ver vooruit is. Dankzij grote oppervlakken en exacte lijnen, die deels zijn voorzien van blauwe lichtaccenten, lijkt het of de auto uit een stuk is vervaardigd. Zijn ingehouden vormtaal staat daarbij in spannend contrast met de markante details en de extravagante carrosseriekleur: in Liquid Greyrose Copper verloopt deze van warm koper naar donkerroze en verleent de SAV zelfs bij stilstand een dynamische uitstraling. De voorruit loopt naadloos over in het grote panoramadak, waardoor de body van de BMW bijzonder lichtvoetig oogt en het interieur nog opener lijkt. De grote, doorlopende nierengrille, de iconische zijruitomlijstingen en de blauwe accenten leggen extra nadruk op de genen van BMW i.

VAN HIGH-TECH TOT SHY TECH.

De toonaangevende technologieën van de BMW Vision iNEXT.

Vrijwel onzichtbaar – en toch altijd aanwezig. Op het eerste gezicht bevinden de enige displays zich in het dashboard, andere displays of toetsen zijn niet te zien. In de toekomst staat niet langer de technologie, maar de mens op de voorgrond. Oppervlakken zoals hout of stof worden bedienbaar via gebaren of spraaksturing, zodat digitale technologieën pas zichtbaar worden als bestuurder of passagiers dat willen. Een intelligente stap richting de toekomst.

Lees meer
Achteraanzicht BMW Vision iNEXT met hand en groene stof

Intelligent materiaal.

De BMW Vision iNEXT leest van uw vingertoppen af wat uw wensen zijn. In het rijprogramma ‘Boost’ wordt het Control Display per touchfunctie bediend. In het rijprogramma ‘Ease’ kan in plaats daarvan het houten oppervlak van de Coffee Table in de middenconsole worden gebruikt. Lichtpunten volgen magisch uw vinger bij elke invoer en geven visuele feedback. Ook de jacquardstof achterin komt bij aanraking tot leven en maakt het mogelijk de muziekweergave te bedienen met behulp van diverse gebaren, die visueel worden geaccentueerd door LEDs die oplichten onder de stof. Dankzij Shy Tech veranderen onopvallende oppervlakken zo in een handomdraai in uitzonderlijke bedieningselementen.

Lees meer
Zijaanzicht BMW Vision iNEXT met vrouw bij open deur en man op de achtergrond

Intelligent Personal Assistant.

Altijd aan uw zijde: de Intelligent Personal Assistant ondersteunt u waar u ook gaat – heel eenvoudig via spraakcommando's. De visionaire technologie kent alle functies van de auto en geeft u interactief advies. Tegelijkertijd past dit zelflerende systeem zich in de loop der tijd aan uw gedrag aan. Bovendien is de Intelligent Personal Assistent naadloos gekoppeld aan het digitale ecosysteem van BMW, waardoor bestuurders bijvoorbeeld hun Smart Home-systemen kunnen bedienen. Zo vormen bestuurders in de toekomst een harmonieuze eenheid met hun auto.

Lees meer
Vrouw in BMW Vision iNEXT met lichte schets

Intelligent Beam.

Een projectie van de toekomst: de Intelligent Beam in de BMW Vision iNEXT is de toekomstgerichte doorontwikkeling van de huidige beeldschermen. Deze technologie creëert interactieve projectievlakken in het interieur en zou binnenkort al de displays van nu kunnen vervangen. Het intelligente licht herkent objecten en volgt ze. Zo kan bijvoorbeeld de tekst in een gedrukt boek worden aangevuld met foto's, bewegende content en interactieve graphics, die allemaal door aanraking worden bediend. Dynamische ‘projection mapping’ zorgt ervoor dat de content altijd correct wordt weergegeven, ook als het oppervlak in beweging is.

Lees meer
Bestuurdersplaats BMW Vision iNEXT met stuurwiel en dashboard

VOEL HET VERSCHIL.

De rijprogramma's ‘Ease’ en ‘Boost’ in de BMW Vision iNEXT.

Dankzij de BMW Personal CoPilot technologie bepaalt u of u zelf wilt rijden of kiest voor de autonome modus: In het rijprogramma ‘Boost’ heeft u zelf het stuur in handen. In het rijprogramma ‘Ease’ neemt de BMW Vision iNEXT de besturing van u over en rijdt in hoge mate autonoom. Middels spraakcommando’s of aanraking van het BMW logo in het stuur ondergaat het interieur een bijzondere verandering. Het stuur schuift in en biedt zo meer ruimte. De pedalen zakken weg, waardoor in de voetenruimte een vlak oppervlak ontstaat. Bestuurder en voorpassagier kunnen zich vervolgens omdraaien naar de inzittenden achterin. Daarnaast geven de displays informatieve details weer over de directe omgeving.
Vinger raakt groene stof met oplichtende cirkel aan
Hand met meerkleurig kristal
Handgetekende schetsen van de BMW Vision iNEXT op een post-it
Man voor een muur vol met schetsen van de BMW Vision iNEXT
BMW designer en Adrian van Hooydonk in de BMW Vision iNEXT

DE STRIJD OM DE TOEKOMST.

Ontstaan uit meerdere visies: de BMW Vision iNEXT komt voort uit ons streven om een volledig nieuwe auto te creëren die futuristische technologieën verenigt in een moderne leefruimte. Het design is het resultaat van een interne wedstrijd. De BMW designers nemen het tegen elkaar op met hun handmatig getekende schetsen en visualisaties. In talloze rondes worden steeds de beste designs gekozen, tot uiteindelijk het winnende ontwerp wordt geselecteerd om te worden gebouwd. Van het eerste idee tot de uiteindelijke concept car duurt dit proces tot achttien maanden. Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design: “BMW i ontwikkelt creatieve, toonaangevende ideeën die onze kijk op mobiliteit fundamenteel veranderen. De BMW Vision iNEXT is de volgende grote stap op deze weg naar verandering en laat zien hoe intelligentere voertuigen ons leven eenvoudiger en mooier maken.”

Blijf op de hoogte.

BLIJF OP DE HOOGTE.

Meld u aan voor de BMW iX nieuwsbrief.