eDrive zones

BMW eDRIVE ZONES

EMISSIEVRIJ RIJDEN IN DE BINNENSTAD

BMW eDRIVE ZONESEMISSIEVRIJ RIJDEN IN DE BINNENSTAD

BMW eDRIVE ZONES.

ZO BEVORDEREN WE EMISSIEVRIJ RIJDEN IN DE BINNENSTAD.

Meer en meer steden stellen zogenoemde milieuzones in. Om emissievrij rijden in deze zones, en daarbuiten, zo veel mogelijk te promoten heeft BMW eDrive Zones ontwikkeld. Vanaf 12 maart 2020 herkent uw BMW Plug-in Hybride* automatisch dat hij een eDrive Zone binnenrijdt en schakelt dan automatisch over op een emissievrije, volledig elektrische rijmodus. Bij ingeschakelde navigatie zal uw BMW zelfs de accu voorbereiden op de BMW eDrive Zone en indien nodig een laadstation in de omgeving aanbevelen.

 

Dankzij eDrive Zones wordt gegarandeerd optimaal gebruik gemaakt van het potentieel dat Plug-in Hybride modellen kunnen bieden – zonder dat de bestuurder in actie hoeft te komen. De puur elektrisch afgelegde afstand betekent ook een hogere efficiëntie en lagere gebruikskosten. Dit geldt in het bijzonder voor stadsverkeer, waar elektrische aandrijving efficiënter is dan een verbrandingsmotor.

 

 • Vanaf 12 maart schakelen BMW plug-in hybride modellen automatisch over op elektrische modus bij binnenrijden van de eDrive Zone 
 • Succesvolle, Rotterdamse pilot ‘Electric City Drive’ lag aan de basis voor eDrive Zones. 
Lees meer

ROTTERDAMSE eDRIVE ZONE SAMEN BEPAALD.

De eDrive Zones zijn geografische gebieden die door BMW Group met behulp van GPS-coördinaten zijn gedefinieerd, zo ontstaat een zogenaamd ‘geo-fence’. De grootte verschilt per stad, maar de diameter van het gebied ligt altijd tussen de 10 en 20 kilometer en omvat in elk geval de binnenstad waar zich knelpunten voor luchtkwaliteit kunnen bevinden. Rotterdam bepaalde in samenspraak met BMW Group de uiteindelijke vorm van hun eDrive Zone, waarbij de ringweg (A20, A16, A15 en A4) de afgrenzing vormt. 

 • Inzichten voor eDrive Zones afgeleid van pilotproject in Rotterdam.

  Een Nederlandse pilot lag aan de basis voor eDrive Zones: ‘Electric City Drive’, uitgevoerd eind 2018, begin 2019 door BMW Group in samenwerking met de stad Rotterdam en de Erasmus Universiteit. Tijdens het onderzoek werd gekeken of het mogelijk is om elektrisch rijden met Plug-in Hybride voertuigen aan te moedigen door herkenning van binnenstedelijke gebieden en het aanbieden van een app die op een leuke manier aanzet tot regelmatig opladen. Het doel was om gebruikers vaker gebruik te laten maken van de elektrische modus van hun auto’s.

  Zo’n 50 bestuurders van een BMW plug-in hybride uit de regio Rotterdam kregen hiervoor een speciaal ontwikkelde app aangereikt. Zodra zij deze hadden geïnstalleerd op hun smartphone en hadden gekoppeld aan hun auto, kregen zij op de display in hun auto een melding als zij de vastgestelde Electric City Drive-zone binnenreden – samen met een verzoek om het aandrijfsysteem van hun plug-in hybride in de volledig elektrische rijmodus te zetten. Over een periode van drie maanden is deze praktijktest gedaan en er werd onderzocht in welke mate de deelnemers hun aandeel elektrisch rijden vergrootten.

  Een betaversie van de BMW Points App maakte het voor hun mogelijk om hun vorderingen te monitoren, te vergelijken met die van andere deelnemers, aan competities deel te nemen en punten te verzamelen. Deelnemers aan de Electric citydrive pilot legden ruim 90% van de kilometers in de zone elektrisch af. De technologie die bij het proefproject werd gebruikt inspireerde tot verdere ontwikkeling van de BMW eDrive Zone functie en BMW Points.

 • BMW Plug-in Hybrides die eDrive Zones ondersteunen.

  Momenteel:

  • BMW 745e en 745Le
  • BMW X5 xDrive45e 
  • BMW 330e Sedan (vanaf productie juli 2019)
  • BMW 330e Touring
  • BMW 530e Sedan

RIJD ELEKTRISCH EN SPAAR BMW POINTS.

Met BMW Points verzamelt u als bestuurder van een BMW Plug-in Hybride punten voor iedere volledig elektrisch afgelegde kilometer die u vervolgens kunt verzilveren via de My BMW App voor laadtegoed van BMW Charging.

DE VIER GROTE STEDEN.

Met ingang van 12 maart zijn er vier eDrive Zones actief in de vier grootste steden van Nederland: Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam. De eDrive Zones functionaliteit (waardoor de auto de zones herkent) wordt automatisch ‘over the air’ naar de daarvoor geschikte BMW Plug-in Hybride modellen* gestuurd. Alle beschikbare eDrive Zones zijn dan zichtbaar en staan standaard ‘aan’. Nederland is een van de zes landen waar eDrive Zones voor het eerst in gebruik worden genomen, de andere zijn: Duitsland, Frankrijk, België, Oostenrijk en Zwitserland. 

Lees meer
 • eDrive Zone Rotterdam
  eDrive Zone Rotterdam
 • eDrive Zone Amsterdam
  eDrive Zone Amsterdam
 • eDrive Zone Utrecht
  eDrive Zone Utrecht
 • eDrive Zone Den Haag
  eDrive Zone Den Haag

WAT ANDEREN OOK BEKEKEN.

BMW 530e eDrive Edition

BMW eDRIVE EDITIONS.

Kiest u voor een eDrive Edition Plug-in Hybride van BMW dan ontvangt u tijdelijk het High Executive pakket standaard. Met het High Executive Pakket betreedt u een wereld van luxe, comfort en gemak.
Ontdek meer
BMW 225xe eDrive Edition

THUIS EN ONDERWEG OPLADEN.

Optimaal genieten van uw elektrische BMW begint al bij het opladen: met een laadstation aan huis of aan de kant van de weg.
Ontdek meer
Alle plug-in modellen

ALLE PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

In de Plug-in-Hybride modellen van BMW rijdt u elektrisch als het ú uitkomt. De steeds grotere actieradius van de nieuwste generatie Plug-in Hybride modellen is bijvoorbeeld ruim voldoende voor al uw woon-werkverkeer. Steeds meer BMW modellen zijn verkrijgbaar als Plug-In Hybride. Van de ruime en praktische BMW 2 Serie Active Tourer en X1, tot de BMW 3 Serie en luxe BMW 7 Serie. Ontdek alle modellen en de voordelen.
Meer BMW Plug-in Hybride

* Leverbaar op alle modellen - BMW 530e vanaf productie juli 2020 en X3 xDrive30e vanaf maart 2021 - behalve de BMW 2 Serie Active Tourer, BMW X1 en X2 Plug-in Hybride modellen.

Lees meer