BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADE 22-07.

Houd uw BMW up-to-date door de meest recente software voor uw model te gebruiken. U kunt de upgrade downloaden via de My BMW App of via de SIM kaart in uw BMW. Vervolgens kunt u de software direct vanuit uw auto installeren. De inhoud en mogelijkheden van de upgrades kunnen afwijken per land en zijn afhankelijk van model, uitvoering, uitrusting en de staat van de auto. In de volgende Release Notes vindt u alle inhoudelijke details en informatie.

  DE HIGHLIGHTS VAN BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADES 22-07.

  Remote Software Upgrade 22-07 – Highlights video

  VERHEUG U OP DE VOLGENDE VERBETERINGEN.

  FUNCTIES EN OPTIMALISATIES*:

  • Uitgebreide personalisering: met nieuwe en verbeterde klanken, My BMW App functies, Digital Owner Key instellingen, verbeterde herkenning van de bestuurder, BMW My Modes en een uitgebreider ConnectedDrive Store aanbod in de auto maakt u uw BMW op digitale wijze nog individueler
  • Doorontwikkelde BMW Intelligent Personal Assistant: assistentie is individueel op u afgestemd
  • Intelligente navigatie: assisteert bij het afslaan, helpt bij het zoeken naar laadstations en leert uw voorkeuren kennen
  • Geoptimaliseerde assistenten: helpen bij het rijden, parkeren en vooral bij ongevallen
  • Intuïtieve service: BMW ConnectedDrive Upgrades en Apple CarPlay® helpen bij de dagelijkse bezigheden
  • Informatieve DAB en FM tuner: extra informatie over iedere radiozender
  • Aangenaam Warmtecomfortpakket: wijziging van de bedieningsoptie voor paneelverwarming

  KWALITEITSVERBETERINGEN*:

  • Vergrendelingsindicatie tweede rij zitplaatsen
  • Aanpassing storingsreactie bij afbreken van opladen
  • Weergave van de actuele voertuiggegevens in de My BMW App
  • Terugroepactie: regeleenheden programmeren (airbag)
  • Terugroepactie: regeleenheden programmeren (MGU headunit)
  • Regeleenheden programmeren (MGU headunit)

  * De mogelijkheden en inhoud van de upgrade kunnen afwijken per land en zijn afhankelijk van model, uitvoering, uitrusting en de staat van de auto.  Lees meer
  Remote Software Upgrade driekwart vooraanzicht BMW iX (i20) en BMW i4 (G26 BEV)

  ALGEMENE INFORMATIE:

  • Updates van functies en kwaliteitsverbeteringen
  • Geldigheid van de Remote Software Upgrade en Release Notes
  • Informatie over vorige versies
  • Update van de geïntegreerde handleiding voor de BMW
  • Gebruik van de My BMW App voor de overdracht van gegevens

  FUNCTIES EN OPTIMALISATIES UPGRADE 22-07.

  PERSONALISERINGEN.

  Curved Display Screen CID OS8 welkomstscherm

  Begroeting: nu ook akoestisch.

  Na het ontgrendelen en openen van de voorportieren begroet uw BMW u niet alleen visueel, maar ook akoestisch. Het geluid voor de begroeting kan bij de klankinstellingen op elk gewenst moment worden gedeactiveerd. Bovendien wordt het welkomstscherm nog sneller weergegeven en kunt u onmiddellijk gebruikmaken van infotainment-functies (alleen voor auto’s met OS8 beschikbaar).

  Lees meer
  BMW IconicSounds Electric BMW rijdt over brug

  BMW IconicSounds Electric: nieuwe klanken voor puur elektrisch rijplezier.

  BMW IconicSounds Electric krijgt nieuwe en bijzonder emotionele, veelzijdige klanken. Ze zijn het resultaat van een samenwerking tussen de BMW Sound Design Studio en de componist en Academy Award-winnaar Hans Zimmer. De nieuwe sounds omlijsten de designtaal van de voertuigen met een akoestische beleving. Ze weerspiegelen de specifieke prestatiekenmerken van het aandrijfsysteem en de kenmerkende eigenschappen van een elektrische BMW op een volledig nieuwe en tegelijkertijd authentieke manier. De door BMW IconicSounds Electric gegenereerde klanken variëren afhankelijk van de door de bestuurder geselecteerde rijmodus.

  Lees meer
  Man in BMW kijkt op smartphone

  Uw BMW eenvoudiger toevoegen of verwijderen op uw smartphone met de My BMW App.

  Als u zich met uw BMW ID in uw auto aanmeldt, wordt uw BMW automatisch in de My BMW App op uw smartphone toegevoegd. Dat gebeurt na installatie van de updates ook automatisch met de BMW ID's die al in de auto’s beschikbaar zijn. Daarmee kunnen hoofd- en medegebruikers profiteren van de omvangrijke functies van de My BMW App (bijv. weergave van de locatie van de auto, uitvoering van Remote Services voor bijv. het openen van de BMW). Het automatisch toevoegen van uw BMW in de My BMW App van de gebruiker kan enkele uren duren. Ook het verbreken van de verbinding wordt eenvoudiger: zodra een gebruiker de auto uit uw My BMW App wist, wordt ook uw BMW ID in de auto gewist. Als u uw BMW ID in de auto wist, wordt uw BMW ook in de My BMW App gewist.

  Lees meer
  Vrouw op brug voor een BMW kijkt op smartphone

  Uitbreiding van het aantal gebruikers voor de My BMW App.

  Het aantal gebruikers dat dezelfde BMW aan de My BMW App kan toevoegen, is voor u verhoogd. Afhankelijk van het BMW model zijn nu maximaal drie (één hoofdgebruiker, twee medegebruikers) of zeven gebruikers (één hoofdgebruiker, zes medegebruikers) mogelijk. Voor zover de BMW al met uw BMW ID in de My BMW App geregistreerd is, wordt uw BMW ID betiteld als hoofdgebruiker. Anders wordt de eerste gebruiker degene die de BMW aan de My BMW App toevoegt, automatisch de hoofdgebruiker. Alle andere gebruikers worden medegebruikers. Deze rolverdeling geldt ook voor BMW ID’s die er bij de installatie van de update in de auto al waren. De hoofdgebruiker heeft ten opzichte van de medegebruikers bijzondere rechten: bijv. het aanmaken en delen van de BMW Digital Key, gebruikersbeheerrechten (bijv. wissen van BMW ID's in de auto) en de overdracht van de hoofdgebruikersrol aan een andere BMW ID. Bij het verwijderen van de hoofdgebruiker worden ook alle medegebruikers uit de BMW verwijderd  Het resetten van de BMW naar de fabrieksinstellingen wist hoofd- en medegebruikers en verwijdert de BMW bij alle gebruikers uit de My BMW App.

  Lees meer

  MEER PERSONALISEREN.

  • Verbeterde Digital Owner Key en radio-instellingen.
  • Verbeterde bestuurdersherkenning: uitbreiding van de toepassingsscenario's.
  • My Modes: uitbreiding van bestaande modi.
  • BMW ConnectedDrive Store in de auto: individualiseer uw BMW.

  BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADE 22-07.

  Houd uw BMW up-to-date door de meest recente software voor uw model te gebruiken. U kunt de upgrade downloaden via de My BMW App of via de SIM kaart in uw BMW. Vervolgens kunt u de software direct vanuit uw auto installeren. De inhoud en mogelijkheden van de upgrades kunnen afwijken per land en zijn afhankelijk van model, uitvoering, uitrusting en de staat van de auto. In de volgende Release Notes vindt u alle inhoudelijke details en informatie.

  Lees meer

  BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

  Information Display Screen OS8 spraakdialoog met lichtbollen BMW Software Upgrade

  Nieuwe visualisatie van de spraakdialoog.

  De nieuwe visualisatie van de spraakdialoog bestaat uit lichtbollen van verschillende groottes en helderheidsniveaus. Daardoor wint de spraakassistent visueel aan uitdrukkingskracht. Met deze upgrade kan hij ook emoties visualiseren en toepassingsspecifieke symbolen voor navigatie, entertainment en communicatie weergeven. U kunt kiezen tussen harmonieuze visualisatie en expressieve visualisatie, geïnspireerd op het menselijke uiterlijk. Onder de visualisatie wordt een transcriptie van de gesproken tekst weergegeven (alleen voor geselecteerde voertuigen).

  Vrouw kijkt op centrale informatiedisplay OS8 BMW Software Update

  Meer informatie over ongebruikte functies.

  Uw BMW beschikt over een groot aantal functies die u mogelijk niet kent. Daarom kan uw BMW u nu op meer functies attenderen, voor zover deze in uw auto beschikbaar zijn: kaartmodi, thuisadres instellen, langdurig push-to-talk indrukken, eSIM en accu-temperatuurmanagement voor geoptimaliseerd DC-laden. Daar komen nog de zelflerende navigatie, My Modes 'Expressive', My Modes 'Relax', configuratie van het instrumentenpaneel en het Head-Up Display, evenals locatie-afhankelijke laadinstellingen bij (alleen voor voertuigen met OS8 beschikbaar).

  Dashboard met Curved Display Screen Widgets IPA BMW Software Update

  Widget- en weergaveverbeteringen.

  Met deze upgrade verandert bij de BMW Intelligent Personal Assistant Widget enerzijds de weergavelogica van de ongebruikte functies, anderzijds krijgt de BMW Intelligent Personal Assistant Player een nieuwe lay-out. Beide weergavemogelijkheden tonen nu ook de volgende functies: kaartmodi, thuisadres instellen, langdurig push-to-talk indrukken, eSIM, accu-temperatuurmanagement voor geoptimaliseerd DC-laden, zelflerende navigatie, My Modes 'Expressive', My Modes 'Relax', configuratie van het instrumentenpaneel en het Head-Up Display en van de locatie-afhankelijke oplaadinstellingen (alleen voor voertuigen met OS8 beschikbaar).

  BMW iX rijdend op straat

  Proactieve aanwijzingen voor ongebruikte functies.

  Om het rijcomfort te verhogen, zijn de proactieve suggesties uitgebreid met de functies Active Cruise Control en Parking Assistant, voor zover deze in uw voertuigconfiguratie zijn opgenomen. Als u deze functies niet of slechts zelden gebruikt, adviseert uw BMW u deze in daartoe geschikte situaties te activeren.

  NAVIGATIE.

  Dashboard met Curved Display Screen CID OS8 invoer bestemming

  BMW Maps: consistente weergave van resultatenlijsten voor navigatiebestemmingen.

  Tot nu toe hebben de resultatenlijsten van de navigatiebestemmingen onderscheid gemaakt tussen het invoeren van de bestemming met de touchscreen/iDrive Controller of het invoeren van gesproken informatie. Nu gebeurt dit uniform. De functies van de bestemmingsselectie, zoals filteren of sorteren, in de resultatenlijsten staan onafhankelijk van het type bestemmingsinvoer ter beschikking (alleen voor voertuigen met OS8 beschikbaar).

  Persoon in auto kijkt op Curved Display Screen met navigatie

  Lerende navigatie: belangrijke informatie ondanks gedeactiveerde routebegeleiding.

  Bij lerende navigatie wordt ook zonder actieve routebegeleiding belangrijke informatie op de weg naar uw voorgestelde bestemming weergegeven. Daartoe behoort bijvoorbeeld informatie over verkeershinder of gevaarlijke bochten. Als u de voorgestelde bestemming afwijst, wordt deze tot de volgende start van uw voertuig niet meer weergegeven (alleen voor voertuigen met OS8 beschikbaar).

  Vrouw voor geparkeerde BMW oplaadstop

  Route met geoptimaliseerd laadvermogen: meer informatie en instellingsmogelijkheden.

  Bij het invoeren van de bestemming berekent het systeem nu de route met alle noodzakelijke oplaadstops. In het routeoverzicht kunt u bovendien de verwachte acculading bij aankomst bij de oplaadstops en op de bestemming aflezen. Daarbij meldt het systeem de aanbevolen acculading bij het vertrek na elke oplaadbeurt en de bijbehorende verwachte oplaadtijd. Bovendien kunt u nu instellen hoe hoog de resterende actieradius bij de oplaadstops en op de bestemming moet zijn (alleen voor voertuigen met OS8 beschikbaar).

  Information Display Screen OS8 actieve navigatiegeleiding

  Actieve navigatiegeleiding: herkenning van noodzakelijke rijstrookwissel.

  De actieve navigatiebegeleiding van de Steering & Lane Control Assistant herkent noodzakelijke rijstrookwissels verderop op snelwegen om de navigatiebestemming te bereiken. Als verderop van rijstrook moet worden gewisseld, wordt dit optimaal afgestemd op de bijbehorende afrit. Zodra het verkeer het toelaat, krijgt de bestuurder een advies voor een rijstrookwisseling: “Rijstrookwisseling activeren om route te volgen.” Na bevestiging door de bestuurder worden de noodzakelijke rijstrookwissels uitgevoerd tot aan de afrit.*

  BMW iX rijdend op buitenweg navigatiegegevens

  Beschikbaarstelling van navigatiegegevens aan diverse in het voertuig aanwezige regeleenheden en functies.

  De verdere ontwikkeling van het Advanced Driving Assistance System Navigation-protocol (ADAS NG) profiteert van de beschikbaarstelling van extra navigatiegegevens. In de praktijk betekent dit onder meer dat de functionaliteit van de Speed Limit Assistant en de Video Augmented Reality is verbeterd. Bovendien zijn verdere optimalisaties uitgevoerd (alleen voor voertuigen met OS8 beschikbaar).

  Man rijdend in BMW navigatiesysteem

  Voorbereiding voor contextgerelateerde aanbevelingen in het navigatiesysteem.

  De upgrade maakt het technisch mogelijk dat uw infotainmentsysteem voortaan in het kader van potentiële nieuwe diensten van BMW op basis van routeplanning, locatie en voertuiggegevens, gepersonaliseerde en contextgerelateerde aanbevelingen van geselecteerde derde aanbieders en aanbiedingen van BMW kan weergeven. De upgrade bevat bovendien de voorbereiding voor het ontgrendelen van de online zoekfunctie van uw navigatiesysteem.

  * Houd er rekening mee dat het assistentiesysteem u niet ontheft van uw verantwoordelijkheid als bestuurder. Rij anticiperend en pas uw rijstijl aan de verkeerssituatie, het zicht en de overige verkeersomstandigheden aan om ongevallen te voorkomen.

  Lees meer

  RIJCOMFORT & VEILIGHEID

  Information Display Screen OS8 Speed Limit Assist

  Automatische Speed Limit Assist: uw BMW past zich nu automatisch aan de toegestane snelheid aan

  De automatische Speed Limit Assist neemt een door het systeem herkende snelheidslimiet zelfstandig als gewenste snelheid over – voor de limiter-functie, de afstandsregeling of de snelheidsregeling met remfunctie.*

  Lees meer
  BMW iX van opzij, rijdend, Speed Limit Assist

  Speed Limit Assist: nu met zelfstandig stoppen bij verkeerslichten

  De Active Cruise Control (met Stop & Go-functie) met verkeerslichtherkenning brengt de auto vóór verkeerslichten tot stilstand – zelfstandig of na uw toestemming. De auto kan daarna bij groen licht desgewenst een optische en akoestische wegrijherinnering afgeven.*

  Lees meer
  Information Display Screen OS8 Speed Limit Info

  Speed Limit Info: automatisch herkennen van snelheidslimieten of inhaalverboden

  De Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden herkent via de camera de ter plekke geldende snelheidslimiet of een inhaalverbod en geeft een melding weer. Als u de toegestane maximumsnelheid overschrijdt, krijgt u optioneel een visuele waarschuwing.*

  Lees meer
  Uitzicht op snelweg vanaf bestuurdersstoel in BMW

  Trajectsnelheidsregeling: actieve snelheidsreductie voor meer rijcomfort

  De trajectsnelheidsregeling reduceert bij actieve afstandsregeling automatisch de snelheid als het verderop liggende weggedeelte dit vereist. Het systeem gebruikt topografische informatie uit het navigatiesysteem en regelt de snelheid bij bochten, rotondes of kruisingen. Na de desbetreffende locatie accelereert uw BMW weer automatisch tot aan de ingestelde voorkeurssnelheid.*

  Lees meer
  Bestuurdersblik op de snelweg vanuit een BMW

  Efficiency Coach ook op het BMW Head-Up Display

  Beleef de visuele weergave van de Efficiency Coach nu ook op het BMW Head-Up-Display (alleen beschikbaar voor modellen met OS8).

  Lees meer

  * Houd er rekening mee dat het assistentiesysteem u niet ontheft van uw verantwoordelijkheid als bestuurder. Rij anticiperend en pas uw rijstijl aan de verkeerssituatie, het zicht en de overige verkeersomstandigheden aan om ongevallen te voorkomen.

  Lees meer

  BESTUURDERSASSISTENTIESYSTEMEN.

  BMW iX rijdend driekwart vooraanzicht

  Waarschuwingssignaal aanpassen.

  Bij herhaalde stuuringrepen van Side Collision Warning geeft het systeem een waarschuwingssignaal. Na de derde stuuringreep door de BMW binnen drie minuten wordt het waarschuwingssignaal bij elke verdere stuuringreep met tien seconden verlengd. Met de upgrade wordt de duur van het waarschuwingssignaal naar de oorspronkelijke lengte teruggezet nadat de bestuurder activiteit heeft getoond (alleen beschikbaar voor voertuigen die af fabriek zijn uitgerust met Side Collision Warning).*

  BMW Touring rijdend driekwart vooraanzicht

  Geoptimaliseerde stuuringreep voor meer rijcomfort.

  De stuuringreep van de Side Collision Warning bij het verlaten van de rijstrook is comfortabeler, doordat de duur en kracht van de ingreep zijn aangepast aan de specifieke situatie. Hoe langzamer u de rijstrook verlaat, hoe subtieler de BMW terugstuurt.

  Om sneller weer de optimale positie op de rijstrook in te nemen, oriënteert uw BMW zich op de rijstrookmarkering die u eerder overschreed.*

  Information Display Screen OS8 voorrangswaarschuwing

  Ondersteuning op gevaarlijke kruispunten.

  De voorrangswaarschuwing ondersteunt u in situaties waarin u voorrang moet verlenen. Dit betreft voorrangs- en stopborden en verkeerslichten (landspecifiek).

  Als het systeem signaleert dat u geen voorrang verleent, geeft het u een optische waarschuwing in het instrumentenpaneel/Head-Up Display – eventueel aangevuld met een akoestische waarschuwing – dat u moet reageren.*

  Information Display Screen OS8 voorrangswaarschuwing

  Ondersteuning nu ook bij verkeerslichten.

  Behalve bij voorrangs- en stopborden ondersteunt de voorrangswaarschuwing u nu ook bij verkeerslichten.*

  Information Display Screen OS8 Front Collision Warning

  Ondersteuning in gevaarlijke situaties bij tegemoetkomend verkeer.

  De Front Collision Warning met remingreep ondersteunt u bij het voorkómen van botsingen. Het systeem signaleert tegenliggers. In noodgevallen kan het systeem een botsing voorkomen of voor een duidelijke verlaging van de botssnelheid zorgen.*

  Information Display Screen OS8 Front Collision Warning

  Ondersteuning bij invoegen.

  Als de Front Collision Warning duidelijk de staart van een file herkent, kan het systeem het moment van de remingreep voorrang geven en in het uiterste geval voor een duidelijke verlaging van de botssnelheid zorgen.*

  BMW 3 Serie Touring (G31) uitstapwaarschuwing

  Uitstapwaarschuwing: ontvang een waarschuwing wanneer u uw BMW verlaat.

  De uitstapwaarschuwing waarschuwt u bij het uitstappen voor naderende verkeersdeelnemers, om een aanrijdingen te voorkómen.*

  Curved Display Screen CID OS8 Panorama View

  Panorama View: activering door GPS-punt.

  Nu kunt u de Panorama View in het Curved Display met behulp van GPS gegevens activeren. Plaats hiervoor een GPS punt in het systeem. Zodra u deze coördinaten met uw BMW bereikt, start de Panorama View automatisch.*

  Information Display Screen OS8 Aanhangerassistent

  Aanhangerassistent: hulp bij het achteruitrijden.

  Bij achteruitrijden met aangekoppelde aanhanger ondersteunt de aanhangerassistent u door actief te sturen.*

  * Houd er rekening mee dat het assistentiesysteem u niet ontheft van uw verantwoordelijkheid als bestuurder. Rij anticiperend en pas uw rijstijl aan de verkeerssituatie, het zicht en de overige verkeersomstandigheden aan om ongevallen te voorkomen.

  Lees meer

  AANWIJZING BIJ BESTUURDERSASSISTENTIESYSTEMEN: REDEN VOOR NIET-ACTIVERING.

  Als u de snelheidsbegrenzer, de cruise control, de Actieve Cruise Control of de Assisted Driving Mode wilt activeren, maar dit niet mogelijk is, dan krijgt u nu de specifieke reden te zien.

  Lees meer

  CONNECTIVITEIT.

  Man rijdend in BMW, handen aan het stuurwiel

  BMW ConnectedDrive Upgrades: verhoog uw rijcomfort.

  Na installatie van deze software kunt u tegen betaling gebruikmaken van de opties Driving Assistant Plus, stuurwielverwarming, stoelverwarming en grootlichtassistent in de ConnectedDrive Store, voor zover deze niet al in uw voertuigconfiguratie zijn inbegrepen.

  Dashboard met Curved Display Screen CID OS8 Apple CarPlay®

  Apple CarPlay®: optimalisatie spraakherkenning en nieuw kompas.

  Om ervoor te zorgen dat uw BMW nu nog beter het keyword 'Hé Siri' in het Duits, Engels, Mandarijn en Japans waarneemt, is behalve diverse andere verbeteringen ook het herkenningsalgoritme geoptimaliseerd. Bovendien geeft het instrumentenpaneel nu op de navigatiekaart de aankomsttijd en een kompas weer. Hiervoor is een activering in de instellingen van uw iPhone nodig. Dit is niet in alle landen en alleen voor voertuigen met OS8 beschikbaar.

  Dashboard met Curved Display Screen CID OS8 verbeterde weergave

  DAB- en FM-tuner: aanvullende informatie voor uw radiozenders.

  Voor een betere afstemming ontvangt uw radio nu voor het merendeel van uw zenders aanvullende informatie, zoals zendernamen, zenderlogo's en titelinformatie (alleen voor voertuigen met OS8 beschikbaar).

  VEREENVOUDIGDE BEDIENING.

  • Uitgebreide spraakbediening: omvangrijke functie-uitbreiding.
  • Warmtecomfortpakket: wijziging van de bedieningsoptie voor paneelverwarming

  KWALITEITSVERBETERINGEN UPGRADE 22-07.

  KWALITEITSVERBETERINGEN.

  • Vergrendelingsindicatie tweede zitrij
  • Aanpassing storingsreactie bij afbreken van opladen
  • Weergave van de actuele voertuiggegevens in de My BMW App
  • Terugroepactie: regeleenheden programmeren (airbag).
  • Terugroepactie: regeleenheden programmeren (MGU Head Unit)
  • Regeleenheden programmeren (MGU Head Unit)

  GEBRUIK VAN DE MY BMW APP VOOR DE OVERDRACHT VAN GEGEVENS.

  Remote Software Upgrade smartphone in hand weergave My BMW App

  Uitleg over het gebruik van de My BMW App voor gegevensoverdracht voor de installatie van de software updates vindt u op YouTube.

  ALGEMENE INFORMATIE.

  UPDATES VAN FUNCTIES EN KWALITEITSVERBETERINGEN.

  Deze Remote Software Upgrade voorziet bestaande functies van de nieuwste technologie en omvat ook kwaliteitsverbeteringen.

  Lees meer
  • Geldigheid van de Remote Software Upgrade en Release Notes.
  • Informatie over vorige versies.
  • Update van de geïntegreerde handleiding voor de auto.

  BMW CONNECTED DRIVE: MEER INFORMATIE & LINKS.

  BMW ConnectedDrive digital services overview woman with smartphone in front of BMW

  TERUG NAAR OVERZICHT.

  Meer services en producten van BMW ConnectedDrive ontdekken? Klik hier om terug te gaan naar het overzicht.
  Remote Software Upgrade Close-up Curved Display BMW iX

  REMOTE SOFTWARE UPGRADE.

  Houd de software van uw BMW up-to-date.
  Remote Software Upgrade man leunt tegen BMW en kijkt op smartphone

  ALLE REMOTE SOFTWARE UPGRADES.

  Hier vindt u een overzicht en de Release Notes van alle eerdere Remote Software Upgrades voor uw BMW.