eDrive zones

BMW eDRIVE ZONES.

EMISSIEVRIJ RIJDEN IN DE BINNENSTAD.

BMW eDRIVE ZONES.EMISSIEVRIJ RIJDEN IN DE BINNENSTAD.

  BMW eDRIVE ZONES.

  ZO BEVORDEREN WE EMISSIEVRIJ RIJDEN IN DE BINNENSTAD.

  Meer en meer steden stellen zogenoemde milieuzones in. Om emissievrij rijden in deze zones, en daarbuiten, zo veel mogelijk te promoten heeft BMW eDrive Zones ontwikkeld. Vanaf 12 maart 2020 herkent uw BMW Plug-in Hybride* automatisch dat hij een eDrive Zone binnenrijdt en schakelt dan automatisch over op een emissievrije, volledig elektrische rijmodus. Bij ingeschakelde navigatie zal uw BMW zelfs de accu voorbereiden op de BMW eDrive Zone en indien nodig een laadstation in de omgeving aanbevelen.

   

  Dankzij eDrive Zones wordt gegarandeerd optimaal gebruik gemaakt van het potentieel dat Plug-in Hybride modellen kunnen bieden – zonder dat de bestuurder in actie hoeft te komen. De puur elektrisch afgelegde afstand betekent ook een hogere efficiëntie en lagere gebruikskosten. Dit geldt in het bijzonder voor stadsverkeer, waar elektrische aandrijving efficiënter is dan een verbrandingsmotor.

   

  • Vanaf 12 maart 2020 schakelen BMW Plug-in Hybride modellen automatisch over op elektrische modus bij binnenrijden van de eDrive Zone 
  • Succesvolle, Rotterdamse pilot ‘Electric City Drive’ lag aan de basis voor eDrive Zones. 
  Lees meer

  ROTTERDAMSE eDRIVE ZONE SAMEN BEPAALD.

  De eDrive Zones zijn geografische gebieden die door BMW Group met behulp van GPS-coördinaten zijn gedefinieerd, zo ontstaat een zogenaamd ‘geo-fence’. De grootte verschilt per stad, maar de diameter van het gebied ligt altijd tussen de 10 en 20 kilometer en omvat in elk geval de binnenstad waar zich knelpunten voor luchtkwaliteit kunnen bevinden. Rotterdam bepaalde in samenspraak met BMW Group de uiteindelijke vorm van hun eDrive Zone, waarbij de ringweg (A20, A16, A15 en A4) de afgrenzing vormt. 

  • Inzichten voor eDrive Zones afgeleid van pilotproject in Rotterdam.
  • BMW Plug-in Hybrides die eDrive Zones ondersteunen.

  RIJD ELEKTRISCH EN SPAAR BMW POINTS.

  Met BMW Points verzamelt u als bestuurder van een BMW Plug-in Hybride punten voor iedere volledig elektrisch afgelegde kilometer die u vervolgens kunt verzilveren via de My BMW App voor laadtegoed van BMW Charging.

  STEDEN MET eDRIVE ZONES.

  Er zijn op dit moment acht eDrive Zones actief in de volgende Nederlandse steden: Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Tilburg en Breda. De eDrive Zones functionaliteit (waardoor de auto de zones herkent) wordt automatisch ‘over the air’ naar de daarvoor geschikte BMW Plug-in Hybride modellen* gestuurd. Alle beschikbare eDrive Zones zijn dan zichtbaar en staan standaard ‘aan’. Nederland is één van de zes landen waar eDrive Zones voor het eerst in gebruik worden genomen, de andere zijn: Duitsland, Frankrijk, België, Oostenrijk en Zwitserland. 

  Lees meer
  • eDrive Zone Amsterdam
  • eDrive Zone Breda
  • eDrive Zone Den Haag
  • eDrive Zone Eindhoven
  • eDrive Zone Groningen
  • eDrive Zone Rotterdam
  • eDrive Zone Tilburg
  • eDrive Zone Utrecht

  WAT ANDEREN OOK BEKEKEN.

  BMW 225xe eDrive Edition

  THUIS EN ONDERWEG OPLADEN.

  Optimaal genieten van uw elektrische BMW begint al bij het opladen: met een laadstation aan huis of aan de kant van de weg.
  Ontdek meer
  Alle plug-in modellen

  ALLE PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

  In de Plug-in-Hybride modellen van BMW rijdt u elektrisch als het ú uitkomt. De steeds grotere actieradius van de nieuwste generatie Plug-in Hybride modellen is bijvoorbeeld ruim voldoende voor al uw woon-werkverkeer. Steeds meer BMW modellen zijn verkrijgbaar als Plug-In Hybride. Van de ruime en praktische BMW 2 Serie Active Tourer en X1, tot de BMW 3 Serie en luxe BMW 7 Serie. Ontdek alle modellen en de voordelen.
  Meer BMW Plug-in Hybride

  * Leverbaar op alle modellen - BMW 530e vanaf productie juli 2020 en X3 xDrive30e vanaf maart 2021 - behalve de BMW 2 Serie Active Tourer, BMW X1 en X2 Plug-in Hybride modellen.

  Lees meer