BMW M4 Cabrio, details en uitrustingsmogelijkheden

THE M4

BMW M

BMW M4 CABRIO: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

De BMW M4 Cabrio belichaamt alles wat BMW M uniek maakt: dankzij meer dan vier decennia ervaring met het ontwikkelen van high-performance auto’s is het samenspel van aandrijving, onderstel, transmissie en besturing tot in detail geperfectioneerd. Daaruit is een opvallende keur aan uitrustingsmogelijkheden ontstaan die qua design, rijdynamiek en technische innovaties optimaal rijplezier garandeert.

Lees meer
THE M4BMW M4 CABRIO: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

BMW M4 CABRIO – PERFORMANCE-FEATURES.

Geïnspireerd door autosport: aandrijvings- en ondersteltechnologieën in één overzicht.

Het rijgevoel in de BMW M4 Cabrio is adembenemend intens en biedt grenzeloos rijplezier. Alles aan deze topsporter is afgestemd op krachtige dynamiek en wendbare handling. En met talrijke uit de racesport afgeleide technologieën brengt deze topatleet zijn vermogen altijd met de grootste precisie over op het asfalt. Deze ambitie wordt nog verder versterkt door het optionele M Competition Pack met meer motorvermogen en een speciaal afgestemd Adaptieve M Onderstel.

BMW M4 Cabrio, BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor & M Competition Pack

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor & M Competition Pack.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor wordt gekenmerkt door een superieure krachtontwikkeling en zijdezachte draai-eigenschappen bij een sportieve motorsound. Dankzij dubbele VANOS, Valvetronic, High Precision Injection en TwinScroll turbocompressor levert de high-performance M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor in combinatie met het optionele M Competition Pack 331 kW (450 pk). Het M Sportuitlaatsysteem genereert daarbij een karakteristieke motorsound. Het specifiek afgestemde Adaptieve M Onderstel zorgt voor optimaal contact met het wegdek, meer tractie en wendbaarder rijgedrag.
BMW M4 Cabrio, Adaptief M Onderstel

Adaptief M Onderstel.

Door de elektronische regeling van de schokdempers zorgt het Adaptieve M Onderstel al naar gelang de rijsituatie voor optimale aanpassing. Via de rijprogramma's COMFORT, SPORT en SPORT+ kan de karakteristiek van het onderstel van de BMW worden aangepast - van comfortabel tot sportief-dynamisch.
BMW M4 Cabrio, 7-traps M transmissie met dubbele koppeling

7-traps M transmissie met dubbele koppeling.

Schakelen zonder onderbreking van de trekkracht, zonder koppelen of gas loslaten: de 7-traps M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic maakt het mogelijk. Het schakelen naar een andere versnelling gebeurt automatisch of handmatig via schakelflippers aan het stuur of de transmissiehendel. De functie Launch Control garandeert optimale acceleratie vanuit stilstand.
BMW M4 Cabrio, handgeschakelde M transmissie met 6 versnellingen

Handgeschakelde M transmissie met 6 versnellingen.

Met een gewichtsreductie van 12 kg vergeleken met zijn voorganger en een compact ontwerp vormt de handgeschakelde M transmissie van de BMW M3/M4 modellen met 6 versnellingen de belichaming van een intelligente lichtgewicht constructie. Binnenin zorgt een nieuwe carbon koppelingsvoering bij de synchromesh-ringen voor meer schakelcomfort, de dry sump-smering voor een efficiëntere smering.
BMW M4 Cabrio, M Driver’s Pack

M Driver’s Pack.

Met het M Driver's Pack verhoogt u de topsnelheid van uw BMW M model tot 280 km/h. Het M Driver's Pack is te bestellen bij de aanschaf van een nieuw BMW M model, maar kan ook op een later tijdstip worden ingebouwd. Alle overige technische gegevens blijven bij installatie ongewijzigd. Bovendien ontvangt u er een voucher voor een BMW M Intensive Training van de BMW Driving Experience bij.

BMW M4 CABRIO – DESIGN-FEATURES.

M specifieke designelementen in exterieur en interieur.

De BMW M4 Cabrio zet zichzelf van meet af aan neer als high-performance cabrio. De krachtige voorzijde en de langgerekte motorkap met powerdome verlenen het atletische silhouet een expressieve dynamiek. In het interieur overheerst een sportief-exclusieve ambiance. De op de bestuurder afgestemde cockpit is uitgerust met optimaal afleesbare ronde instrumenten in autosportdesign. Dit creëert de ideale omstandigheden om rijden met open dak naar een nieuw niveau te tillen.

BMW M4 Cabrio, design, uitrustingen
BMW M4 Cabrio, exterieur-highlights in het M Competition Pack

Exterieur-highlights in het M Competition Pack.

Aan de buitenzijde maakt het M Competition Pack indruk met de exclusieve, gesmede en hoogglanzend gepolijste 20 inch lichtmetalen M wielen in Sterspaak styling 666 M met bredere achterbanden. Het sportieve karakter wordt verder onderstreept door de BMW Individual hoogglans Shadow Line met uitgebreide omvang, die zich uitstrekt van de grille via de M kieuwen tot de modelaanduiding in hoogglans zwart, en die in de zwart verchroomde uitlaateindpijpen een passende afsluiting vindt.
BMW M4 Cabrio, hardtop

Hardtop.

De inklapbare hardtop combineert onvervalst cabriogevoel met de voordelen van een vast dak dat ook geschikt is voor de winter. Hij laat zich snel openen en sluiten – zelfs onder het rijden, bij een rijsnelheid tot 18 km/h. Van buitenaf is de daklijn laag en langgerekt, kenmerkend voor een coupé, binnenin profiteren alle inzittenden van comfortabele hoofdruimte.
BMW M4 Cabrio, LED achterlichten

LED achterlichten.

Ook bij de achterlichten worden de lichtfuncties volledig uitgevoerd door lichtdiodes. Hun langgerekte L-vorm met het doorlopende verlichtingsdesign gaat vloeiend over in de bagageklep en onderstreept zo de markante belijning van de achterzijde.
BMW M4 Cabrio, BMW Selective Beam

BMW Selective Beam.

BMW Selective Beam past het grootlicht automatisch aan de situatie aan voor optimaal zicht in het donker. Het systeem houdt vooruitrijdend en tegemoetkomend verkeer in de gaten en stelt het grootlicht zo af dat verkeersdeelnemers er niet door verblind worden.
BMW M4 Cabrio, op de bestuurder afgestemde cockpit

Op de bestuurder afgestemde cockpit.

Een cockpit als voor het circuit. Elk detail ergonomisch geoptimaliseerd en nauwkeurig op de bestuurder afgestemd. Centraal in het zicht: het stijlvolle, met leder beklede M stuur. M Drive toetsen voor de activering van persoonlijke auto-instellingen en sportieve schakelflippers maken het samen met de optionele M DCT transmissie met dubbele koppeling mogelijk om in een fractie van een seconde te schakelen. Het instrumentenpaneel in markant M design biedt perfect zicht op alle relevante rij-informatie.
BMW M4 Cabrio, M stoelen

M stoelen.

Op de limiet rijden en omringd worden met sportieve exclusiviteit vormt in de BMW M4 Cabrio geen tegenstelling. De M stoelen zijn net zo perfect afgewerkt als de rest van het interieur. Beste voorbeeld: het hier afgebeelde volleder Merino Feinnarbe in Silverstone.
BMW M4 Cabrio, interieur, bekleding

Hoogwaardig interieur.

Exclusiviteit laat zich pas echt ontdekken bij een tweede blik. De interieurlijsten Carbon Fibre zijn bijvoorbeeld voorzien van een accentlijn in Schwarz chroom, waardoor een uniek oppervlak ontstaat met een maximaal dynamische uitstraling. De hoogwaardige vollederuitrusting Merino Silverstone garandeert een even sportief als individueel interieur.

BMW M4 CABRIO.

Connectivity.

In de BMW M4 Cabrio ondersteunen u zowel op de weg als op het circuit talrijke innovatieve technologieën die zorgen voor meer comfort en veiligheid terwijl ze ook nieuwe maatstaven vestigen. Zo registreert u alle voor het rijden belangrijke informatie in een fractie van een seconde en profiteert u van communicatie, informatie en entertainment van het hoogste niveau. Rijplezier was nog nooit zo baanbrekend.

BMW M4 Cabrio, BMW Head-Up Display met specifieke M weergave

BMW Head-Up Display met specifieke M weergave.

Het full-colour BMW Head-Up Display met M specifieke weergave projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder. Eén druk op de knop activeert de M specifieke weergave, die ook de actuele versnelling, het toerental in de vorm van een dynamische toerentalband en shift lights voor het optimale schakelmoment weergeeft.
BMW M4 Coupé, BMW M Laptimer App

BMW M Laptimer App.

Met de BMW M Laptimer App kunt u op het racecircuit nauwkeurig ritgegevens registreren en aansluitend analyseren. De geregistreerde informatie omvat o.a. gaspedaalstand, stuurhoek, G-krachten en ook de beste rondetijd, die u als snapshot kunt posten op social media, of kunt versturen per e-mail. Bovendien is een GoPro-interface geïntegreerd.
BMW M4 Cabrio, Apple CarPlay®

Apple CarPlay®-voorbereiding.

U wilt in uw BMW de functies van uw iPhone niet missen en hem bedienen zoals u gewend bent? Met de Apple CarPlay®-voorbereiding heeft u draadloos toegang tot telefonie, iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify en Apple Music. Via de spraaksturingtoets op het stuur kunt u de Apple-spraakassistent Siri gebruiken.
BMW M4 Coupé, telefonie met Wireless Charging

Telefoonvoorbereiding met Wireless Charging.

De Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid omvat een dock met draadloze oplaadfunctie en extra USB-aansluitingen. Aansluiting op de dakantenne zorgt voor optimale ontvangst van het mobiele telefoonverkeer. Via Bluetooth kunnen twee mobiele telefoons en een audiospeler tegelijk worden aangesloten. De uitrusting wordt gecompleteerd met Bluetooth Office en een WiFi Hotspot-voorbereiding.
BMW M4 Cabrio, technische gegevens

BMW M4 CABRIO TECHNISCHE GEGEVENS.

Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW M4 Cabrio varieert tussen de 9,9 en 10,2 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 226 en 238 g/km. Data op basis van peildatum 01-07-2020.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.