DE BMW i VISION CIRCULAR.

DE BMW i VISION CIRCULAR.

De BMW i Vision Circular staat voor de doelstelling van BMW Group om de duurzaamste fabrikant van premium individuele mobiliteit te worden. Het conceptmodel is qua design, ontwikkeling en productie volledig gebaseerd op de principes van een circulaire economie. De artistiek gevormde BMW i Vision Circular is een vooruitblik op een compacte, volledig elektrische auto met een focus op duurzaamheid en luxe voor het jaar 2040.

Lees meer
BMW i Vision Circular 2021 design highlights video

HET VISIONAIRE DESIGN VAN DE BMW i VISION CIRCULAR.

HET VISIONAIRE DESIGN VAN DE BMW i VISION CIRCULAR.

DE EXTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE BMW i VISION CIRCULAR.

Het exterieurdesign van de BMW i Vision Circular belichaamt de innemende esthetische waarden van duurzaamheid. Het monovolume passagierscompartiment bestaat uit slechts enkele delen en het aantal verschillende materialen is tot een minimum beperkt. De vormen zijn helder en duidelijk getekend. Zuivere materialen en eenvoudige oppervlaktebewerkingen zorgen voor een moderne en luxueuze uitstraling.
BMW i Vision Circular 2021 conceptmodel exterieurdesign
BMW i Vision Circular 2021 conceptmodel exterieurdesign driekwart vooraanzicht

Klassiek icoon nieuw geïnterpreteerd – de voorzijde.

Met zijn heldere Onebox Design, de uitgesproken schouderlijn en de brede stand op de weg is de BMW i Vision Circular emotioneel, sportief en elegant. De puristische voorzijde van de BMW i Vision Circular symboliseert heel sterk het Circular Design. De complexiteit is consequent afgeschaald en sierelementen zoals omlijsting of spijlen van de nierengrille of extra logo's ontbreken. Een onmiskenbare highlight is de nierengrille, die als een digitaal vlak nieuw is geïnterpreteerd en samen met de lichtsignatuur omgevormd is naar een dubbele icoon. Het digitale vlak wordt pas zichtbaar bij het activeren van de BMW, als een grafische interface die het iconische kenmerk van BMW overbrengt naar het digitale tijdperk.
BMW i Vision Circular 2021 conceptmodel exterieurdesign zijaanzicht

Een nieuw silhouet voor BMW – het zijaanzicht.

De BMW i Vision Circular vormt van voor- tot achteras één geheel en biedt veel binnenruimte op een klein oppervlak. De Hofmeister knik is als een geanimeerd oppervlak aanwezig, dat niet alleen dienstdoet als vormgevingselement maar ook als oppervlak voor interactie. Het tweekleurige concept van de BMW benadrukt de esthetiek en duurzaamheid. De carrosserie bestaat uit hergebruikt aluminium en staal. Direct valt op dat die niet, zoals gebruikelijk, is afgelakt met een carrosseriekleur. Terwijl het in Bronze geanodiseerde aluminium de elegantie benadrukt, zorgt het met verschillende temperaturen behandelde staal voor een unieke uitstraling aan de achterzijde.
BMW i Vision Circular 2021 conceptmodel exterieurdesign driekwart achteraanzicht

Minimalistisch en modern – de achterzijde.

De helder en puristisch vormgegeven achterzijde van de BMW i Vision Circular is eveneens een uiting van ons Circular Design. Net als bij de voorzijde zijn meldingen en lichtfuncties op digitale vlakken in de achterzijde te zien. Doorlopende glazen oppervlakken van hergebruikt glas, die zich van het dak over de achterzijde tot aan de digitale vlakken uitstrekken, benadrukken de minimalistische uitstraling – nog eens versterkt door het Black Panel effect. De minimalistische en aerodynamisch geoptimaliseerde bumpers van gerecycled kunststof ronden het design af. De banden zijn gemaakt van duurzaam geteeld natuurrubber en deels transparant uitgevoerd. Om dit te versterken zijn gekleurde rubberdeeltjes aan de mix toegevoegd, waardoor een spannend Terrazzo effect ontstaat.

DE INTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE BMW i VISION CIRCULAR.

De BMW i Vision Circular streeft ook in het interieur een luxueuze ambiance na. Dit komt ook terug in de materialen. En bij de productieprocessen wordt verantwoord omgegaan met het milieu en grondstoffen.  
BMW i Vision Circular 2021 visiemodel interieurdesign
BMW i Vision Circular 2021 conceptmodel interieurdesign toekomstgerichte materiaalesthetiek

Toekomstgerichte materiaalesthetiek.

Bij de BMW i Vision Circular wordt het aantal onderdelen, materialen en oppervlaktebehandelingen consequent tot een minimum beperkt. Er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van gerecyclede materialen of duurzame grondstoffen zoals hout, maar met behoud van de luxueuze uitstraling. Leder wordt bijvoorbeeld vervangen door textiel, op zo'n manier behandeld dat de esthetiek fascineert en een eigen verhaal vertelt. Het interieur maakt duidelijk wat in de toekomst mogelijk wordt op gebied van circulariteit en bewuste materiaalkeuze – en wat voor spannende esthetiek daaruit kan ontstaan.
BMW i Vision Circular 2021 conceptmodel interieurdesign zwevend dashboard als sculptuur

Zwevende sculptuur als intelligente highlight.

Het dashboard van de BMW i Vision Circular is V-vormig, bestaat uit slechts enkele materialen en lijkt als een sculptuur in het interieur te zweven. Een visuele highlight zijn de 3D geprinte, kristallijne delen met structuren als zenuwen en spectaculaire lichteffecten. Het dashboard is niet de enige blikvanger in het interieur. Het dient ook als interactief oppervlak en maakt de intelligentie van de BMW zichtbaar.
BMW i Vision Circular 2021 conceptmodel interieurdesign eenvoudige demontage snelsluitingen

Eenvoudige demontage.

Een belangrijk aspect van de BMW i Vision Circular is het begrip ‘Joyful Fusion’, waarbij bewust is nagedacht over demontage. Diverse onderdelen van de BMW zijn met oplosbare verbindingen snel en eenvoudig in hun geheel te demonteren en weer in de materialenkringloop te brengen. De oplosbare verbindingen zijn niet alleen relevant voor het einde van de levenscyclus van producten. Ook tijdens de levenscyclus maken ze het demonteren en vervangen van onderdelen veel eenvoudiger.
BMW i Vision Circular 2021 conceptmodel interieurdesign Shy Tech

Shy Tech van de nieuwste generatie.

Alle relevantie informatie wordt over de gehele breedte onderaan de voorruit geprojecteerd. Deze informatie kan naar wens direct in het blikveld worden geplaatst of juist bewust worden verborgen. Zo wordt de voorruit het belangrijke oppervlak voor informatie en worden extra displays in het interieur overbodig. Dat is onze invulling van Shy Tech – intelligentie blijft onzichtbaar op de achtergrond totdat deze echt nodig is.

SMART TRAFFIC – DE TOEKOMST VAN INTELLIGENTE STEDELIJKE MOBILITEIT.

BMW Smart Traffic de toekomst van mobiliteit

ANDERE THEMA'S RONDOM DE BMW i VISION CIRCULAR EN DUURZAAMHEID BIJ BMW.

BMW i Vision Circular 2021 conceptmodel artikel BMW.com

STERK OPTREDEN VOOR EEN GROTE VISIE.

Ontdek nog meer details over de BMW i Vision Circular en onze inspanningen voor Circular Design.
BMW elektrisch rijden

BMW ELEKTRISCH RIJDEN.

Wilt u meer weten over het toekomstgerichte concept voor elektrisch rijden van BMW en de persoonlijke voordelen en mogelijkheden voor u? Hier vindt u alle informatie over de thema's elektrisch rijden, Plug-in Hybrides, BMW i, opladen, actieradius en veel meer.
BMW duurzaamheid

DUURZAAM IN DE TOEKOMST.

Ontdek hoe milieuvriendelijk BMW nu al is. Hier vindt u een overzicht van de actuele maatregelen die BMW Group treft voor het verminderen van de CO2 emissie, van elektrische mobiliteit tot recycling en het uitbreiden van waterstoftechnologie.
BMW JOYTOPIA virtuele belevingswereld voor de mobiliteit van morgen

JOYTOPIA – ONZE VISIE VOOR MORGEN.

Bezoek onze virtuele belevingswereld JOYTOPIA en ontdek meer over de visie van BMW voor de mobiliteit van morgen en de weg naar een duurzame toekomst.