BMW Vision M NEXT, driekwart achteraanzicht stilstaand

THE BMW VISION M NEXT.

Een statement voor de bestuurder: de BMW Vision M NEXT geeft een preview van de elektrische toekomst van de BMW M modellen. Anders dan de BMW Vision iNEXT, die liet zien hoe autonoom rijden de taak van de bestuurder verandert, toont de BMW Vision M NEXT hoe digitale intelligentie de autonome rijbeleving puurder en prikkelender kan maken. Het exterieur onderstreept deze ambitie met de contouren van een sportauto, het interieur stelt de bestuurder consequent centraal. Ontdek hier hoe de BMW Vision M NEXT sportief rijplezier een nieuwe dimensie geeft.

Lees meer
THE BMW VISION M NEXT.

  THE FUTURE IS WOW.

  De highlights van de BMW Vision M NEXT.

  BMW Vision M NEXT, bovenaanzicht rijdend

  ULTIEME RIJBELEVING.

  Een markante elektrische sportauto maakt de compromisloos sportieve toekomstbelofte van BMW M zicht- en tastbaar.

  De BMW Vision M NEXT is een progressieve sportauto die zowel qua uitstraling als qua interactie een duidelijk en vastberaden statement maakt.

  BMW Vision M NEXT, interieur, cockpit met stuurwiel, Boost Pod, Curved Glass Display, Full AR Head-Up Display

  INTENSE RIJBELEVING.

  De BMW Vision M NEXT stelt de bestuurder centraal.

  De BOOST Pod is het centrale element van het interieur. Intelligente technologieën ondersteunen de bestuurder en leveren de juiste informatie op het juiste moment. Intuïtief en gefocust als de ultieme bestuurder.

  BMW Vision M NEXT, zijaanzicht met geopende vleugeldeuren

  VOLMAAKTE SPORTAUTO-ESTHETIEK.

  Gestructureerde oppervlakken en de proporties van een sportauto.

  De BMW Vision M NEXT straalt met sportieve proporties en een minimalistisch lijnenspel een sterk karakter uit. Het concept van eenvoud brengt exterieur en interieur samen.

  DE KRACHT VAN VERLEIDING.

  Het design van de BMW Vision M NEXT.

  Voor de BMW Vision M NEXT heeft het BMW designteam elementen van de iconische BMW Turbo en de innovatieve BMW i8 op toekomstgerichte wijze geïnterpreteerd. Passend bij de nieuwe BMW designstrategie zet de BMW Vision M NEXT een sterk karakter neer met zijn sportieve proporties en een minimalistisch lijnenspel.
  BMW Vision M NEXT, close-up, exterieur, BMW nierengrille
  BMW Vision M NEXT, vooraanzicht rijdend
  BMW Vision M NEXT, zijaanzicht in stilstand
  BMW Vision M NEXT, driekwart achteraanzicht, Hofmeister knik
  BMW Vision M NEXT, achteraanzicht BMW M1
  BMW Vision M NEXT, achteraanzicht BMW Turbo
  BMW Vision M NEXT, zijaanzicht wielen
  BMW Vision M NEXT, close-up, exterieur, BMW nierengrille

  DYNAMISCHE GEWICHTLOOSHEID.

  De zachte buitenste randen van de BMW nierengrille doen denken aan de luchtinlaat van een turbine. De nierengrille is afgesloten met lagen die bij nadere beschouwing een verlicht, met laser gegraveerd patroon laten zien.

  BMW Vision M NEXT, vooraanzicht rijdend

  EXTREEM KRACHTIG PAKKET.

  De prominente nierengrille wordt geflankeerd door driehoekige elementen in Thrilling Orange, die de luchtinlaten en de geïntegreerde koplampen accentueren. Strakke lijnen welven als aangespannen spieren over de motorkap.

  BMW Vision M NEXT, zijaanzicht in stilstand

  STILSTAAND AL DYNAMISCH.

  Een diagonale scheiding van kleuren versterkt de dynamiek van het lage, wigvormige silhouet. Het vastberaden, extreem grafische Colour Blocking met de matte, veel pigment bevattende kleur Thrilling Orange staat in scherp contrast met de zijdematte carrosseriekleur Cast Silver.

  BMW Vision M NEXT, driekwart achteraanzicht, Hofmeister knik

  ICONISCHE ELEMENTEN, FUTURISTISCH GEÏNTERPRETEERD.

  De lijnen van de sterk aangezette schouderpartij volgen de iconische Hofmeister-knik. De naar achteren vernauwende opening vanaf het zijruitoppervlak tot de achterzijde onderbreekt het zijaanzicht als een kieuw, waardoor de auto langgerekter overkomt.

  BMW Vision M NEXT, achteraanzicht BMW M1

  GEÏNSPIREERD DOOR LEGENDES.

  De vormgeving van de achterruit verwijst naar de BMW M1. De driedelige lamellen zijn van glas gemaakt en benadrukken het horizontale lijnenspel van de achterzijde. Het gedeelte daaronder is van gerecycled carbon en omlijst de diffusor die de aerodynamische eigenschappen van de BMW Vision M NEXT benadrukt.

  BMW Vision M NEXT, achteraanzicht BMW Turbo

  HARTSLAGVERSNELLER.

  Een flinterdunne glasvezel aan beide zijden van de achterlichten doet denken aan een abstracte hartslagweergave. De Laser Wire Technologie vormt aan de voorzijde een zeer nauwkeurige interpretatie van de kenmerkende BMW neus met dubbele koplampen.

  BMW Vision M NEXT, zijaanzicht wielen

  HIGH-PERFORMANCE RIJDYNAMIEK.

  Uitgekiende openingen in het verfijnde, driedimensionale multispaakdesign geven de wielen een onvergelijkbare schoonheid en zorgen voor een lager gewicht. De gekleurde inzetstukken in de achterwielen zijn niet alleen fraai om te zien, maar bieden ook optimale aerodynamische efficiëntie.

  " In de BMW Vision M NEXT ondersteunen intelligente technologieën de bestuurder en leveren ze op het juiste moment de juiste informatie. De bediening is intuïtief en duidelijk, alle details worden in het directe gezichtsveld van de bestuurder weergegeven. "
  Domagoj Dukec, Head of Design bij BMW.
  BMW Vision M NEXT, achteraanzicht

  STATEMENT VOOR DE BESTUURDER.

  Onze visie op rijplezier van morgen.

  BMW Vision M NEXT

  EXTERIEURDESIGN.

  EXTERIEURDESIGN.

  Aan de voorzijde dragen oranje Air Blades samen met de luchtinlaat onder de nierengrille bij aan een duidelijke autosportuitstraling. Van opzij gezien wekt de BMW Vision M NEXT met zijn langgerekte, wigvormige sportautosilhouet, de naar achteren oplopende lijnen en de diagonale, oranje kleurscheiding al bij stilstand de indruk van beweging. De achterzijde fungeert als visuele brug tussen de flanken en benadrukt daarmee de breedte van de auto. De diffusor is gemaakt van gerecycled carbon en accentueert de aerodynamische eigenschappen.
  BMW Vision M NEXT
  BMW Vision M NEXT

  BOOST+

  BOOST+

  De Power-PHEV-aandrijving van de BMW Vision M NEXT maakt het voor de bestuurder mogelijk om te kiezen tussen elektrische vierwielaandrijving of puristische achterwielaandrijving – puur elektrische of aangedreven door een 4-cilinder benzinemotor. Een systeemvermogen van 441 kW (600 pk) maakt een topsnelheid mogelijk van tot 300 km/h en katapulteert de BMW Vision M NEXT van 0 naar 100 km/h in 3 seconden. De actieradius in puur elektrische rijmodus bedraagt tot 100 km – in de meeste gevallen is dit voldoende om een groot deel van de ritten volledig elektrisch af te leggen. Daarmee is de BMW Vision M NEXT ook een toekomstbestendige sportauto voor binnensteden met emissievrije zones.
  BMW Vision M NEXT
  BMW Vision M NEXT

  ER HELEMAAL IN OPGAAN.

  ER HELEMAAL IN OPGAAN.

  De BMW Vision M NEXT maakt gebruik van zogenaamde Focus Logic om de bestuurder geconcentreerder te laten rijden: staat de auto stil, dan wordt de informatie op de displays op het stuur weergegeven. Bij het wegrijden toont het Curved Glass Display de informatie. Wanneer de rijsituatie de volledige aandacht van de bestuurder vraagt, verplaatst de informatie naar het BMW Head-Up Display. Ondertussen is het altijd mogelijk om te communiceren met de BMW Intelligent Personal Assistant.
  BMW Vision M NEXT
  " Met behulp van innovatieve materialen is een modern, luxueus interieur ontworpen. De opzet is helder en ingetogen, terwijl afzonderlijke details als hoogwaardige accessoires worden uitgelicht . "
  Domagoj Dukec, Head of Design bij BMW.

  RIJPLEZIER OPNIEUW GEDEFINIEERD.

  De BMW Vision M NEXT belichaamt de toekomst van de BMW kenmerkende centraalstelling van de bestuurder.

  De BMW Vision M NEXT toont de volgende stap in de centraalstelling van de bestuurder, die zo kenmerkend is bij BMW. Het hele interieur is gericht op de BOOST Pod. De opzet is bewust ingetogen, zodat de bestuurder zich volledig kan concentreren op de rijbeleving.
  BMW Vision M NEXT, zijaanzicht, interieur, geopende vleugeldeuren
  BMW Vision M NEXT, interieur, design, dashboard
  BMW Vision M NEXT, interieur, design, cockpit, Boost Pod
  BMW Vision M NEXT, interieur, Boost Pod, Curved Glass Display
  BMW Vision M NEXT, interieur, Boost Pod, Full AR Head-up Display
  BMW Vision M NEXT, interieur, design, kuipstoelen
  BMW Vision M NEXT, zijaanzicht, interieur, geopende vleugeldeuren

  UIT ÉÉN STUK.

  Als de vleugeldeuren openen, verschijnt een interieur waarin bestuurder en auto één worden. De dominante kleur is donker Midnight Blue. Net als bij het exterieur zijn in de auto doelbewuste contrasten te zien in Thrilling Orange.

  BMW Vision M NEXT, interieur, design, dashboard

  MAXIMAAL MINIMALISME.

  Het gebogen, op de bestuurder gerichte dashboard heeft een minimalistisch en laag design. Alle functionele elementen zoals de luchtuitstroomopeningen en opbergmogelijkheden zijn bijna onzichtbaar geïntegreerd in de vormgeving en daardoor zeer efficiënt.

  BMW Vision M NEXT, interieur, design, cockpit, Boost Pod

  BOOST POD.

  Een echte lust voor het oog is de BOOST Pod. Die bestaat uit een uit horizontale lagen opgebouwd stuurwiel, een transparant Curved Glass Display en een Full AR Head-Up Display en brengt zo alle bedieningsmogelijkheden en informatie voor de bestuurder samen. De BOOST+ modus maakt extra vermogen mogelijk met een druk op de knop. De BMW Vision M NEXT wordt tot leven gewekt met het BMW logo op het stuurwiel.

  BMW Vision M NEXT, interieur, Boost Pod, Curved Glass Display

  CURVED GLASS DISPLAY.

  Het transparante Curved Glass Display vormt het tweede niveau. Als een vizier is het voor de bestuurder geplaatst en geeft het toerental, snelheid en energiemanagement van de auto weer, of zelfs de hartslag van de bestuurder.

  BMW Vision M NEXT, interieur, Boost Pod, Full AR Head-up Display

  FULL AR HEAD-UP DISPLAY.

  Het derde niveau is het BMW Head-Up Display, dat zich over de gehele voorruit uitstrekt. Bij een hogere rijsnelheid verplaatst de relevante informatie naar het BMW Head-Up Display, in het directe gezichtsveld van de bestuurder. Dankzij augmented reality-technologie wordt de informatie op de werkelijke wegsituatie geprojecteerd. Zo kunt u met een virtuele ghost car de ideale lijn rijden.

  BMW Vision M NEXT, interieur, design, kuipstoelen

  ALS EEN TWEEDE HUID.

  De beide kuipstoelen voorin zijn voorzien van geheugenschuim dat optimaal aansluit op het lichaam. De hoofdsteunen zijn zwevend boven de stoelen geplaatst en accentueren op die manier het luchtige ontwerp.

  BMW Vision M NEXT
  BMW Vision M NEXT
  BMW Vision M NEXT
  BMW Vision M NEXT
  BMW Vision M NEXT

  OPDRACHT VOOR DE TOEKOMST.

  Het ontwerp van de BMW Vision M NEXT is het resultaat van een interne competitie. BMW designers namen het middels met de hand vervaardigde schetsen en visualisaties tegen elkaar op. Talrijke concepten zijn in meerdere ronden beoordeeld en uiteindelijk is een ontwerp gekozen voor productie. Tussen het eerste idee en het moment dat de BMW Vision M NEXT af was, zijn ongeveer 18 maanden verstreken. “Deze aanpak werkt alleen als alle deelnemers hetzelfde doel nastreven. Daarom ben ik heel trots op mijn team, dat de afgelopen maanden intensief aan het project heeft gewerkt”, aldus Domagoj Dukec, Head of BMW Design.

  BMW Vision M NEXT, achteraanzicht

  De BMW Vision iNEXT.