BMW M240i xDrive Coupé G42 Saphirschwarz metallic driekwart vooraanzicht rijdend
Leverbaar vanaf€ 75.336,00
Vermogen275 kW (374 pk)
AandrijvingBenzine

THE 2

BMW M240i xDrive Coupé G42 Saphirschwarz metallic driekwart vooraanzicht rijdend

DE NIEUWE BMW M240i xDRIVE COUPÉ.

Leverbaar vanaf€ 75.336,00
Vermogen275 kW (374 pk)
AandrijvingBenzine
THE 2DE NIEUWE BMW M240i xDRIVE COUPÉ.

Leverbaar vanaf

€ 75.336,00

Netto bijtelling vanaf

€ 503,00

Extreem sportief. Revolutionair onafhankelijk: de nieuwe BMW M240i xDrive Coupé levert met zijn adembenemende dynamiek en temperamentvolle wendbaarheid een indrukwekkende performance, die in dit segment zijn gelijke niet kent. En bovenal: eenvoudigweg louter plezier biedt. Qua acceleratie, in bochten of rechtuit rijdend – hartslag en adrenalineniveau houden gelijke tred met de toerenteller. Het aangescherpte progressieve driedelige design straalt tot in elk detail compromisloos sportieve ambitie uit en geeft de BMW M240i xDrive Coupé optimaal zijn unieke uitstraling.

TOPPRESTATIES.

Aandrijving, onderstel en vermogen.

BMW M240i xDRIVE COUPÉ.

Adembenemende dynamiek en wendbaarheid, gepaard met grenzeloze dagelijkse inzetbaarheid.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met 374 pk
 • Intelligente BMW xDrive aandrijving
 • 275 kW (374 pk), 0–100 km/h in 4,3 Sek.
BMW M240i xDrive Coupé G42 Saphirschwarz metallic driekwart vooraanzicht

BMW M240i xDRIVE COUPÉ HIGHLIGHTS.

Rijdynamiek en designuitrustingen van de BMW M240i xDrive Coupé.

Opwindende prestaties gaan samen met een adembenemende aanblik: met zijn 275 kW (374 pk) sterke BMW M TwinPower 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en zijn sportieve technische features zoals het Adaptieve M Onderstel, het M Sportdifferentieel of de Variable Sport Steering biedt de BMW M240i xDrive Coupé een dynamische rijbeleving vol kracht en wendbaarheid – gekoppeld aan een uiterst precieze handling. De hoogste sportieve ambities worden door het M Aerodynamicapakket en het M Technic Sportpakket nog eens extra aangescherpt. M Specifieke designelementen in Ceriumgrau en exclusieve highlights in het interieur maken het atletische voorkomen compleet.

BMW M240i xDrive Coupé G42 Saphirschwarz metallic driekwart achteraanzicht rijdend
BMW M240i xDrive Coupé G42 BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor close-up

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

Een topatleet die puur rijplezier biedt: de M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor wordt gekenmerkt door een superieure krachtontwikkeling en de markante M motorsound. Dubbele VANOS, Valvetronic, High Precision Injection en een TwinScroll turbocompressor zorgen voor uitstekende prestaties.
Variable Sport Steering Adaptief M Onderstel BMW M240i xDrive Coupé G42

Adaptief M Onderstel en Variable Sport Steering.

Het Adaptieve M Onderstel past zich automatisch continu aan de toestand van het wegdek en de rijomstandigheden aan. Bovendien kan de bestuurder op elk moment de karakteristiek van het onderstel via de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die op dat moment zijn voorkeur geniet – comfortabel of juist bijzonder sportief met nadrukkelijk dynamische handling. De Variable Sport Steering inclusief Servotronic zorgt voor een direct en dynamisch rijgedrag met minder stuurbewegingen en minder krachtinspanning. Dit systeem reageert met een variabele stuuroverbrenging op de stuurwieluitslag. Dit verbetert de handling bij een sportieve rijstijl en reduceert de noodzakelijke stuurbewegingen bij inparkeren en afslaan. De Servotronic zorgt voor een sterkere stuurbekrachtiging bij lage snelheden, waardoor bijvoorbeeld parkeren minder inspanning kost.
BMW M240i xDrive Coupé G42 BMW Chassis M Sportdifferentieel

M Sportdifferentieel.

Het M Sportdifferentieel optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge bochtsnelheden en op ongelijkmatige ondergrond. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch geregelde lamellenkoppeling die toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert.
BMW M240i xDrive Coupé G42 Saphirschwarz metallic driekwart zijaanzicht Steptronic Sport transmissie

Steptronic Sport transmissie.

De 8-traps Steptronic Sport transmissie maakt bijzonder sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als handmatig met de transmissiehendel of de schakelpaddles aan het stuurwiel – voor comfortabel cruisen of een zeer dynamische rijstijl. In het rijprogramma SPORT PLUS en met de transmissiehendel in de linkerpositie M/S is het schakelverloop afgestemd op maximale performance.
BMW M240i xDrive Coupé G42 M Sportremsysteem, remklauwen in donkerblauw metallic close-up

M Sportremsysteem.

Het M Sportremsysteem met vierzuiger vaste remklauwen voor en eenzuiger vaste remklauwen achter in Dunkelblau metallic met M logo is uitgerust met grote remschijven en beschikt daarmee over zeer hoge remkracht. Het systeem is perfect afgestemd op het bijzonder hoge dynamisch potentieel van de BMW en garandeert ook bij een zeer sportieve rijstijl en op nat wegdek een voortreffelijke vertraging.
BMW M240i xDrive Coupé G42 Saphirschwarz metallic vooraanzicht

Design van de voorzijde.

De voorzijde van de BMW M240i xDrive Coupé straalt ultieme sportiviteit en onafhankelijkheid uit: de verhoogde powerdome op de motorkap spreekt voor zich. De uitdrukkingsvolle nierengrille heeft een enkelvoudige omlijsting in Ceriumgrau met kleppen die openen of sluiten afhankelijk van de benodigde koellucht. Voor de vorm van de markante koplampen hebben iconische BMW Coupés model gestaan, zoals de BMW 2002. En de specifieke voorbumper – onderdeel van het M Aerodynamicapakket – onderstreept samen met de contouren van de driehoekige luchtinlaten in Ceriumgrau de indrukwekkende dynamiek van dit M Model.
BMW M240i xDrive Coupé G42 Saphirschwarz metallic achteraanzicht

Design van de achterzijde.

De achterzijde van de BMW M240i xDrive Coupé oogt extreem atletisch. De dichtbij de hoeken geplaatste compacte achterlichten versterken de brede stand op de weg en de standaard achterspoiler in de carrosseriekleur verbetert de wegligging dankzij zijn aerodynamische kwaliteiten en zorgt voor een sportief accent. Evenals de M specifieke achterbumper, die is voorzien van een krachtig ogende diffusor in hoogglans zwart en een markante Hexagon-inleg. Vrijgevormde uitlaatuiteinden in Ceriumgrau maken het dynamische beeld compleet.
BMW M240i xDrive Coupé G42 Saphirschwarz metallic zijaanzicht

Design van de zijkant.

Het zijaanzicht van de BMW M240i xDrive Coupé valt op door een zeer sportief Coupé silhouet. Het sportieve driedelige design bestaande uit een lange motorkap, korte overhangen en een naar achteren geplaatste passagiersruimte komt overtuigend dynamisch over. De verticale nierengrille, de zogenoemde ‘Sharknose’, verleent het zijaanzicht daarbij nog eens extra dynamiek. De M spiegelkappen in Cerium Grey en de precieze schouderlijnen, van de koplampen tot aan de achterlichten, onderstrepen de sportieve ambities van dit model.
BMW M240i xDrive Coupé G42 M Sportstoelen

M Sportstoelen.

De op vele manieren in te stellen kuipvormige M Sportstoelen met gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden bestuurder en voorpassagier uitmuntende zijdelingse steun. Daartoe is ook de breedte van de rugleuning instelbaar. Het specifieke design met zwart M logo geeft nog beter uitdrukking aan de sportieve ambities van de BMW.
BMW M240i xDrive Coupé G42 met leder bekleed M Sportstuurwiel

Met leder bekleed M Sportstuurwiel.

Het met leder beklede multifunctionele M Sportstuurwiel met M logo en geïntegreerde bestuurdersairbag is uitgevoerd in 3-spaak styling. Met een stuurwielrand in leder Walknappa Schwarz met zwart stiksel en extra profilering voor de duimen zorgt het M Sportstuurwiel voor een sportief-direct stuurgevoel.
BMW M240i xDrive Coupé G42 M accentvlakken portierbekleding close-up

Verlichte M accentvlakken.

De verlichte M accentvlakken brengen de M kleuren op unieke wijze tot uiting – voor een zeer bijzonder highlight in het interieur. De van binnenuit verlichte oppervlakken in M kleuren in de portierbekleding benadrukken het exclusieve en sportieve karakter van de BMW. Het vervagingseffect benadrukt de dynamiek waar de sterkste letter ter wereld voor staat.

COCKPIT & TECHNOLOGIEËN.

Bedieningsconcept, digitale services en bestuurdersassistentiesystemen in de BMW M240i xDrive Coupé.

Extreem gefocust en compromisloos goed verbonden: in de op de bestuurder afgestemde cockpit van de BMW M240i xDrive Coupé vindt u de nieuwste technologie. Profiteer bij het rijden en parkeren van intelligente bestuurdersassistentiesystemen of communiceer via de BMW Intelligent Personal Assistant met uw BMW. Bovendien staan vele connectiviteitsuitrustingen en digitale diensten tot uw beschikking, waarmee u zich optimaal kunt verbinden met uw BMW en de wereld daaromheen. Zo wordt uw mobiele leven nog comfortabeler.

BMW M240i xDrive Coupé G42 BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional.

De uitrusting BMW Live Cockpit Professional inclusief navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergave- en bedieningsconcept, bestaande uit een via aanraking bedienbaar hoge-resolutie Touch Control Display van 10,25 inch en een volledig digitaal multifunctioneel instrumentenpaneel van 12,3 inch. Het bij deze uitrusting inbegrepen BMW Operating System 7 is onder andere via de iDrive Touch Controller te bedienen.
BMW M240i xDrive Coupé G42 BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke auto-expert is? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Spreek met natuurlijke commando's om talrijke voertuigfuncties te bedienen. Bovendien kan hij u alles uitleggen over de auto en helpt hij u om uw BMW beter te leren kennen.
BMW M240i xDrive Coupé G42 Driving Assistant

Driving Assistant.

De veiligheidsuitrusting Driving Assistant omvat de Approach Control Warning met remfunctie, Crossing-traffic Warning achter en Speed Limit Assist inclusief anticiperende Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden. De functies Lane Departure Warning en Lane Change Warning met actieve geleiding terug in de rijstrook en Rear Collision Warning maken de uitrusting compleet.
BMW M240i xDrive Coupé G42 Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus.

De uitrusting Parking Assistant Plus maakt het eenvoudiger om de BMW te parkeren en te manoeuvreren. Het pakket omvat onder meer het systeem Surround View met Top View en Panorama View, de Remote 3D View, een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control, de Parking Assistant met geleiding in parkeervakken in lengte- en dwarsrichting, alsmede de Reversing Assistant (achteruitrijassistent).
BMW M240i xDrive Coupé G42 Smartphone Integratie

Smartphone Integratie.

U wilt in uw BMW de functies van uw smartphone niet missen en hem bedienen zoals u gewend bent? Met de Smartphone Integratie ondersteunt uw BMW Apple CarPlay® via een draadloze verbinding. Daardoor kunt u in de auto comfortabel gebruikmaken van diverse apps.
BMW M240i xDrive Coupé G42 Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Altijd de meest actuele softwareversie aan boord. Met Remote Software Upgrade is de software van uw BMW altijd actueel. De upgrades zijn eenvoudig via de My BMW App of via de in de BMW geïntegreerde SIM kaart te downloaden en aansluitend te installeren. Zo kunnen ook nieuwe functies in de BMW beschikbaar worden gemaakt.
-

-

- -

Max. vermogen (kW (pk)/1/min):  

275 (374)/5.500–6.500

Max. koppel (Nm/1/min):  

500/1.900–5.000

Acceleratie 0–100 km/h (s):

4,3

Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld):

8,1–8,8

BMW M240i xDrive Coupé G42 Saphirschwarz metallic
BMW wielen en banden EU bandenlabel close-up

BMW WIELEN EN BANDEN.

De banden voor onze modellen ondergaan strenge tests met tot wel vijftig kwaliteitscriteria – aanzienlijk meer dan de EU voorschrijft voor de wettelijk vereiste bandenlabels. Hier vindt u alle informatie over de eigenschappen van de door BMW gemonteerde banden.

BMW M PERFORMANCE PARTS EN ACCESSOIRES.

De BMW M240i xDrive Coupé biedt dynamisch rijplezier en tal van sportieve uitrustingen. Voor uw speciale wensen zijn er de Originele BMW Accessoires. Natuurlijk met individuele toevoegingen en extra's die op gebied van kwaliteit, design en prestaties perfect op uw BMW zijn afgestemd en een maximale meerwaarde bieden – wat u ook van plan bent.  

M Performance nierengrille Carbon BMW 2 Serie Coupé G42

M Performance omlijsting nierengrille Carbon.

Karakter tonen: de omlijsting van de M Performance nierengrille bestaat uit hoogwaardig carbon. Voor een bijzonder verfijnde, sportieve en individuele uitstraling.
M Performance achterspoiler Carbon BMW 2 Serie Coupé G42

M Performance achterspoiler Carbon.

De M Performance achterspoiler Carbon versterkt het hoogwaardige, sportieve uiterlijk en zorgt voor een verbeterde aerodynamica.
M Performance achterspoiler Carbon BMW 2 Serie Coupé G42

M Performance achterdiffusor Carbon.

De M Performance achterdiffusor in Carbon zorgt voor een nog modernere uitstraling en versterkt op indrukwekkende wijze de gespierde verschijning van de BMW.
Gesmede 20 inch M Performance wielen in Y-spaak styling 795 M Jet Black mat BMW 2 Serie Coupé G42

Gesmede 20 inch M Performance wielen in Y-spaak styling 795 M Jet Black mat.

Gesmede 20 inch M Performance wielen in Y-spaak styling 795 M Jet Black mat. Complete zomerwielset met bandenspanningscontrole en noodloopeigenschappen.
M Performance stuurwiel BMW 2 Serie Coupé G42

M Performance stuurwiel.

Sterke argumenten: het stuurwiel met de met Alcantara beklede handgrepen ligt bijzonder aangenaam en vast in de hand – voor een directer stuurgevoel.
M Performance rugleuning Alcantara/Carbon met open structuur BMW 2 Serie Coupé G42

M Performance rugleuning Alcantara/Carbon met open structuur.

De M Performance rugleuning met open carbonstructuur en Alcantara geeft de stoelen een hoogwaardige autosport-look.
BMW Dakbox 320 Schwarz/Titansilber BMW 2 Serie Coupé G42

BMW Dakbox 320 Schwarz/Titansilber.

Afsluitbare en aan weerszijden te openen BMW Dakbox in Schwarz/Titansilber, inhoud 320 liter en passend op alle BMW Dakdragersystemen.
Vind uw BMW dealer
BMW Fietsendrager Pro 2.0 BMW 2 Serie Coupé G42

BMW Fietsendrager Pro 2.0.

Lichte, stabiele BMW Fietsendrager Pro 2.0 voor twee fietsen/e-bikes. Draagvermogen 60 kg en compact opvouwbaar.
Vind uw BMW dealer
BMW Allweather vloermatten voorin BMW 2 Serie Coupé G42

BMW Allweather vloermatten voorin.

De BMW Allweather vloermatten met precieze pasvorm beschermen de voetenruimtes voorin tegen vocht en vuil. Uitgevoerd in zwart met roestvrijstalen inlay.
Vind uw BMW dealer
BMW vloermat bagageruimte BMW 2 Serie Coupé G42

BMW voorgevormde bagageruimtemat.

Zwarte, precies passende, antislip en slijtvaste vloermatten die beschermen tegen vuil en vocht.
Vind uw BMW dealer
19 inch lichtmetalen M Performance wielen in Y-spaak styling 898 M Frozen Gunmetal Grey BMW 2 Serie Coupé G42

19 inch lichtmetalen M Performance wielen in Y-spaak styling 898 M Frozen Gunmetal Grey.

19 inch lichtmetalen M Performance wielen in Y-spaak styling 898 M Frozen Gunmetal Grey. Complete set zomerwielen met bandenspanningscontrolesysteem.
Vind uw BMW dealer
BMW Advanced Car Eye 2 BMW 2 Serie Coupé G42

BMW Advanced Car Eye 2.

De full-HD camera met hoge resolutie legt bij schokken automatisch de gebeurtenissen voor en achter de auto vast.
Vind uw BMW dealer
BMW 2 Serie Coupé G42 Thundernight metallic driekwart vooraanzicht

BMW 2 SERIE COUPÉ.

De sportief-elegante BMW 2 Serie Coupé maakt indruk met een levendige achterwielaandrijving en modern comfort in een hoogwaardig interieur.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE BMW M240i COUPÉ.

 • Wanneer komt de nieuwe BMW M240i Coupé?
 • Wat zijn de prijzen van de nieuwe BMW M240i Coupé?
 • Wanneer is de brochure van de nieuwe BMW M240i Coupé beschikbaar?
 • Wanneer is de nieuwe BMW M240i Coupé te configureren?
 • Wanneer is de nieuwe BMW M240i Coupé te bestellen?
 • Wat is de levertijd van de nieuwe BMW M240i Coupé?

BMW FINANCIAL SERVICES VOOR DE BMW M240i xDRIVE COUPÉ.

BMW 2 Serie Coupé G42 Thundernight metallic driekwart zijaanzicht

Met de op maat gemaakte financieringsproducten van BMW Financial Services bereikt u snel uw doel. Of het nu gaat om leasen of financieren – het gehele aanbod wordt individueel op uw wensen en behoeften aangepast. Bekijk alle details over het passende leaseaanbod en de aantrekkelijke financieringsmogelijkheden voor uw nieuwe BMW M240i xDrive Coupé.

BMW SERVICES.

BMW servicemedewerker adviseert vrouwelijke klant

WILT U EEN PERSOONLIJK ADVIES?

Neem bij vragen of voor uitgebreide informatie of concrete aanbiedingen voor de BMW M240i xDrive Coupé contact op met een BMW Erkend Service Partner bij u in de buurt. Onze bekwame BMW servicemedewerkers geven u graag per telefoon of tijdens een bezoek aan ons bedrijf persoonlijk advies.

BMW SERVICE INCLUSIVE VOOR DE BMW M240i xDRIVE COUPÉ.

BMW servicemedewerker begroet klant

#whateverhappens. Zorgeloos op weg: dit pakket biedt volledige transparantie en eenvoudige planmogelijkheden voor de omvang en de looptijd.

 • Service voertuigcheck volgens BMW voorschrift
 • Service microfilter
 • Service remvloeistof

Brandstofverbruik en CO2 emissie.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW M240i xDrive Coupé varieert tussen de 8,1 en 8,8 l/100 km en de gemiddelde CO₂ emissie varieert tussen de 185 en 200 g/km. Data op basis van peildatum 1 juli 2021.