Efficiëntie BMW i5 Sedan G60 BEV

BMW VEHICLE FOOTPRINT

EFFICIËNTIE.

MET MINDER VERBRUIK VERDER RIJDEN.

BMW EfficientDynamics staat al modelgeneraties lang voor innovatieve oplossingen voor het optimaliseren van het brandstofverbruik en de actieradius. Daarmee is het een belangrijk onderdeel van de BMW duurzaamheidsstrategie. Belangrijke factoren voor zowel meer rijplezier als een lager verbruik en een grotere actieradius zijn enerzijds de lichtgewicht constructie dankzij een geoptimaliseerde materiaalmix van sterk staal en van aluminium gemaakte portieren, motorkappen en achterkleppen.

Anderzijds dragen ook de gunstige aerodynamische eigenschappen hun steentje bij, met een Cw waarde van 0,23 dankzij aerodynamische wielen, automatisch sluitende en openende luchtkleppen achter de grille en een vlakke voertuigbodem. Dat reduceert het verbruik van de BMW i5 eDrive40 tot 18,9–15,9 kWh/100 km en heeft een positief effect op de actieradius.

Bovendien leiden de intelligente verwarmingsregeling met een warmtepomp en de Max Range-actieradiusmodus in de BMW i5 tot meer efficiëntie. Afhankelijk van de situatie vergroot het de actieradius met tot wel 25% ten opzichte van de Personal-modus.

De centrale factor bent u echter zelf, als bestuurder van de auto. Door een efficiënte rijstijl kunt u afhankelijk van het traject en de verkeerssituatie energie besparen.