BMW 8 SERIE OVERZICHT.

Eind jaren 80 verrast de opvolger van de BMW 6 Serie (E24) de autowereld: de coupé heet nu BMW 8 Serie, is een stuk groter, heeft een compleet nieuwe carrosserievorm en zit vol met de meest moderne technologieën. De BMW 8 Serie Coupé combineert technische vooruitgang, maximale rijdynamiek en prestaties met de exclusieve uitstraling van een ultraluxe auto.

20 jaar later staat de huidige generatie nog steeds voor datzelfde principe: een compleet nieuw design met een revolutionaire designtaal ontmoet de allernieuwste ontwikkeling op het gebied van motoren – inclusief de krachtigste standaardaandrijving in een BMW tot dan toe. De nauwkeurige, onovertroffen dynamiek uit zich in besturing, controle en prestaties. Esthetiek, comfort en kracht tonen hun perfectie in drie carrosserievarianten: Coupé, Cabrio en Gran Coupé.

Lees meer

Kracht. Controle. Comfort. De BMW 8 Serie Coupé laat dankzij zijn uitzonderlijke wendbaarheid en indrukwekkende vermogen zowel de toerenteller als het adrenalinepeil omhoog schieten. De combinatie met exclusieve autosport-features maakt van deze luxe sportauto de perfecte symbiose van hoogste kwaliteit en maximale performance.

De BMW 8 Serie Cabrio: sportauto uit de BMW luxeklasse en pionier van een nieuw tijdperk van openheid. Een tot in het kleinste detail geperfectioneerde auto die op uiterst elegante wijze zijn dynamisch potentieel kenbaar maakt. Zijn design: krachtig en esthetisch. Zijn aandrijving: uiterst dynamisch en enorm krachtig. Deze auto geeft een nieuwe, uiterst spannende definitie van het begrip luxe sportauto. Een model dat absoluut comfort combineert met technologische innovatie – en ambitieuze sportiviteit met grenzeloos rijplezier.

Lees meer

5 FEITEN OVER DE BMW 8 SERIE.

  • 01 Compromisloze rijdynamiek
  • 02 Een design waarin stijl en perfectie samenkomen
  • 03 Exclusieve materialen, bijzondere carrosseriekleuren: elke BMW 8 Serie is uniek
  • 04 Overtuigende modelvormen: BMW 8 Serie Coupé, BMW 8 Serie Cabrio of BMW 8 Serie Gran Coupé
  • 05 De luxe van progressie: veiligheids- en assistentiesystemen altijd up to date
BMW 8 Serie Coupé (G15) driekwart vooraanzicht BMW 8 Serie Cabrio (G14) driekwart vooraanzicht BMW 8 Serie Gran Coupé (G16) 7/8-zijaanzicht, stilstaand

EEN KORTE GESCHIEDENIS VAN DE BMW 8 SERIE.

Ontdek de historie van de BMW 8 Serie modellen en ontmoet de huidige Coupé’s – maar ook de oorsprong van deze elegante, krachtige, luxe sportauto.

Lees meer

EEN KORTE GESCHIEDENIS VAN DE BMW 8 SERIE.

DE EERSTE GENERATIE BMW 8 SERIE.

BMW 8 Serie Coupé (E31) 7/8-zijaanzicht rijdend

(E31)

Bij zijn introductie op de IAA in 1989 maakt de semi-opvolger van de BMW 6 Serie (E24) zo veel indruk, dat er voor de levering van de eerste BMW 850i al 5.000 stuks zijn besteld. De wigvormige carrosserie met zijn lange motorkap en steile achterzijde wordt ontworpen door Klaus Kapitza en doet met zijn platte voorzijde denken aan de BMW M1. De uiterst elegante, vloeiende lijnen beloven prestaties die de V12-cilindermotor met vijf liter cilinderinhoud en een vermogen van 220 kW (300 pk) in overvloed levert.

Maar ook vele technische innovaties maken hem tot de meest moderne auto die BMW in de jaren 80 bouwt. Bijvoorbeeld de optioneel leverbare meesturende achteras en nieuwerwetse assistentiesystemen als het stabiliteitssysteem DSC, de snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging of de voor de BMW 850i verkrijgbare elektronische schokdemping EDC. De 8 Serie is de eerste BMW met een cw-waarde onder de 0,3 en die beschikt over een multiplex-systeem voor het verbinden van de diverse regeleenheden.

Met de 850CSi komt er in 1992 een nog krachtigere versie op de markt, die een cilinderinhoud van 5,6 liter omzet in een vermogen van 280 kW (380 pk). Een jaar later wordt het motorenaanbod compleet met een 4,0 liter 8-cilinder motor met 210 kW (286 pk) vermogen. In 1994 komt er een nieuwe versie van de 12-cilinder motor bij, die in de BMW 850Ci met 5,4 liter cilinderinhoud 240 kW (326 pk) levert. Ook de BMW 840 is sinds 1995 in de Ci-variant verkrijgbaar. Zo verenigt de BMW 8 Serie het beste van technologie, aerodynamica en design. Avantgardistische elegantie en exclusieve luxe gaan samen met uitstekende prestaties – eigenschappen die der BMW 8 Serie (G14, G15, G16) vanaf 2018 weer doorvoert. Tot aan het laatste bouwjaar, 1999, verlaten meer dan 30.000 exemplaren van de luxe coupé de fabriek.

Bouwjaren: 1989–1999
Motoren: 4,0–5,6 liter (160–280 kW, 218–380 pk), 8- & 12-cilinder
Lengte/breedte/hoogte: 4.780 mm/1.885 mm/1.340 mm

DE TWEEDE GENERATIE BMW 8 SERIE.

BMW 8 Serie Coupé (G15) driekwart vooraanzicht stilstaand

BMW 8 Serie Coupé (G15)

De opvolger van de BMW 6 Serie (F13) is een perfecte combinatie van topkwaliteit en maximale performance. Alleen al het unieke design geeft aan hoe imposant de luxe sportcoupé is: de lage koplampen met optionele laserverlichting accentueren het platte, lage silhouet, dat staat voor een nieuwe vorm van schoonheid. In de strakke lijnen, gespierde schouderpartij en vlakke daklijn komt het karakter van een sportauto samen met de hoogwaardige BMW luxeklasse.

Het interieur maakt indruk met een progressieve designtaal waarin alles één kant op wijst: naar voren. De luxueuze materialen, waaronder de interieurlijsten van edelhout en de BMW Individual lederen bekledingen, voelen al net zo goed aan als ze eruit zien. En dankzij de vele combinatiemogelijkheden van unieke carrosseriekleuren is hij optimaal te personaliseren.

De digitale sportautocockpit verschaft betrouwbaar de controle over de kracht van de auto: bij de BMW 8 Serie draait het erom dat innovatieve technologieën als veiligheids- en assistentiesystemen het nieuwste van het nieuwste zijn. 

De compromisloze rijdynamiek is rechtstreeks afkomstig van de autosport, net als de xDrive vierwielaandrijving, het M Sportdifferentieel en de elektromechanische rolstabilisatie. Samen met de typerende, zeer efficiënte en krachtige aandrijvingen ontketent de BMW 8 Serie Coupé maximaal vermogen – in de M8 Competition Coupé tot wel 460 kW (625 pk) uit een 8-cilinder motor met twee turbocompressoren. Op dat moment de krachtigste motor van alle BMW productiemodellen.

Bouwjaren: 2018–nu
Motoren: 3,0–4,4 liter (245–460 kW, 333–625 pk), 6- & 8-cilinder
Lengte/breedte/hoogte: 4.843–4.867 mm/1.902–1.907 mm/1.339–1.362 mm

BMW 8 Serie Cabrio (G14) driekwart zijaanzicht stilstaand

BMW 8 Serie Cabrio (G14)

De BMW 8 Serie Cabrio, sinds 2019 leverbaar, maakt een onmiskenbare openluchtbeleving mogelijk. De cabriokap die naar achteren coupé-achtig afloopt, kan binnen 15 seconden worden geopend en een windscherm zorgt voor ongestoord rijplezier. Dankzij zijn autosportgenen accelereert de BMW M8 Competition Cabrio binnen 3,3 seconden van stilstand naar 100 km/h. Het precies afgestemde onderstel met de actief meesturende achteras nodigt uit tot dynamisch rijden in bochten.

Ook het zelfbewuste design van de BMW met het langgerekte silhouet en de krachtige achterkant is een ultieme uiting van adembenemende, voelbare sportiviteit.

Het interieur, een perfecte symbiose van luxe en prestaties, bestaat uit voortreffelijke materialen, zoals de optioneel verkrijgbare lederen bekleding Merino met contrasterend stiksel. Nog een highlight is de eveneens optioneel verkrijgbare glazen applicatie CraftedClarity. De handgemaakte glazen elementen op de transmissiehendel, iDrive Touch Controller, en start-/stopknop maken het interieur extra hoogwaardig.

Als BMW M8 Competition Cabrio met M TwinPower Turbo 8-cilinder motor of een van de andere uitvoeringen met 6-cilinder motor - de BMW 8 Serie Cabrio is altijd een ongekend exclusieve ervering.

Bouwjaren: 2019–nu
Motoren: 3,0–4,4 liter (245–460 kW, 333–625 pk), 6- & 8-cilinder
Lengte/breedte/hoogte: 4.843–4.867 mm/1.902–1.907 mm/1.339–1.353 mm

BMW 8 Serie Gran Coupé (G16) driekwart achteraanzicht rijdend

BMW 8 Serie Gran Coupé (G16)

Sinds 2019 verenigt ook de vierdeurs BMW 8 Serie Gran Coupé de extravagante luxe en opzienbarende rijprestaties van de BMW 8 Serie Coupé met indrukwekkend veel ruimte: de grote wielbasis en iets verhoogde daklijn staan garant voor veel hoofd- en beenruimte. Het glazen panoramadak laat veel licht binnen en naar wens ook frisse lucht – door middel van de schuif- en kantelfunctie. Bovendien creëert het een doorlopend glazen uitstraling, van de voor- tot aan de achterruit.

Vanbinnen maken de hoogwaardige afwerkingen van de interieuruitrustingen en het kwaliteitsleder, dat naar wens met de hand kan worden genaaid, de grootste verwachtingen waar. Het interieur si tot in het kleinste detail te personaliseren, net als de BMW Live Cockpit Professional, dat bestaat uit het hoge-resolutie instrumentenpaneel, het Touch Control Display in de middenconsole en het BMW Head-Up Display. Het kan worden bediend via aanraking, via de iDrive Controller, met gebaren of met spraakcommando’s.

Aan de buitenkant is de luxe sportcoupé een designrevolutie in zijn klasse door de atletische voorzijde, het vloeiende silhouet en de markante achterkant. De vormgeving van de zijpanelen laat bovendien de bijzondere carrosseriekleuren met speciale glans- en glinstereffecten volledig tot hun recht komen.

Krachtige TwinPower Turbo benzinemotoren en een common-rail dieselmotor met twee turbocompressoren maken de BMW 8 Serie Gran Coupé uitzonderlijk wendbaar en dynamisch, waardoor de auto aan de top van zijn klasse staat. Ook het lage zwaartepunt en de hoge carrosseriestijfheid spelen daarbij een cruciale rol. 

De BMW 8 Serie Gran Coupé staat garant voor zelfverzekerde prestaties in de stad, op de snelweg en op bochtige wegen – en is de perfecte partner voor lange reizen.

Bouwjaren: 2019–nu
Motoren: 3,0–4,4 liter (245–460 kW, 333–625 pk), 6- & 8-cilinder
Lengte/breedte/hoogte: 5.074–5.098 mm/1.932–1.948 mm/1.401–1.420 mm

BMW occasions voor BMW dealer

BMW OCCASIONS.

BMW M8 Cabrio (F91) driekwart zijaanzicht stilstaand

BMW 8 SERIE CABRIO M MODELLEN.

BMW 8 Serie Coupé (G15) driekwart vooraanzicht stilstaand

BMW 8 SERIE COUPÉ.

BMW 8 Serie Gran Coupé (G16) driekwart achteraanzicht rijdend

BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

BMW M8 Coupé (F92) driekwart achteraanzicht stilstaand met model

BMW 8 SERIE COUPÉ M MODELLEN.

BMW M8 Gran Coupé (F93) driekwart zijaanzicht stilstaand met model

BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ M MODELLEN.

BMW 8 Serie Cabrio (G14) driekwart zijaanzicht stilstaand

BMW 8 SERIE CABRIO.

Brandstofverbruik en CO₂ emissie.

  • Kijk voor het gemiddelde brandstofverbruik, het gemiddelde stroomverbruik en de gemiddelde CO₂ emissie op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, die is u graag van dienst.