De nieuwe BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic driekwart zijaanzicht

THE M8

DE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ M MODELLEN: ALLE HIGHLIGHTS

THE M8DE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ M MODELLEN: ALLE HIGHLIGHTS

Leverbaar vanaf

€ 204.629,00

BMW M850i xDRIVE, M8 EN M8 COMPETITION GRAN COUPÉ.

De BMW 8 Serie Gran Coupé M Modellen zijn opvallende sportauto’s met vier portieren. Ze combineren de technische vaardigheden van BMW M met de exclusiviteit van de BMW Luxeklasse en bieden uitzonderlijke rijervaringen met een luxe ambiance. Er zijn drie formidabele varianten om uit te kiezen: de BMW M850i Gran Coupé biedt een uniek samenspel van prestaties, efficiëntie en comfort. De BMW M8 Gran Coupé met M xDrive maakt indruk met zijn zeer exclusieve ambiance en dynamische karakter. Het meest extravagante model in het aanbod – de BMW M8 Competition Gran Coupé met M xDrive levert overweldigende prestaties en is de belichaming van pure high-performance luxe.

HIGHLIGHTS BMW M8 EN M8 COMPETITION GRAN COUPÉ.

KLIK VOOR HIGH-PERFORMANCE HIGHLIGHTS.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic vooraanzicht rijdend

UITZONDERLIJKE PRESTATIES.

DE HIGH-PERFORMANCE M TWINPOWER TURBO 8-CILINDER BENZINEMOTOR.

De krachtige high-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor van de BMW M8 Competition Gran Coupé heeft een buitengewoon vermogen van 460 kW (625 pk) en 750 Nm koppel vanuit zijn cilinderinhoud van 4,4 liter. Een cross-bank uitlaatspruitstuk optimaliseert de respons van de M motor, een vergelijkbaar design wordt ook in de autosport gebruikt. Twee Twin Scroll uitlaatturbocompressoren optimaliseren de vermogensafgifte en bieden uitzonderlijke prestaties – zowel op de weg als op het circuit.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic driekwart vooraanzicht

ULTIEM RIJPLEZIER.

AANDRIJVING EN ONDERSTEL VAN DE BMW M8 EN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ.

De BMW M8 Gran Coupé en BMW M8 Competition Gran Coupé, beide met M xDrive, tillen sportief rijplezier naar een ongekend hoog niveau. Dat is het resultaat van perfect op elkaar afgestemde, nauwkeurig ontwikkelde aandrijvings- en onderstelcomponenten – puur autosport-DNA dat staat voor het toppunt van technische innovaties van BMW M. Voor elke seconde ultiem rijplezier.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic zijaanzicht

ICONISCHE UITSTRALING.

HET EXTERIEURDESIGN VAN DE BMW M8 EN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ.

De BMW M8 Gran Coupé en BMW M8 Competition Gran Coupé introduceren een nieuwe en specifieke designtaal voor luxueuze sportauto’s. De dynamische voorzijde, het vloeiende coupésilhouet met licht dalende daklijn en de atletische achterzijde vormen samen een krachtige expressie van dynamische prestaties en onmiskenbaar karakter. De vier portieren passen perfect in de sportief-elegante uitstraling van deze buitengewone sportcoupé. De complexe vormen van de schouderlijn en de elegante transitie van dak naar bagageklep zijn exclusieve kenmerken die gewoonlijk alleen te zien zijn bij met de hand gebouwde auto’s.

BMW M8 Competition Gran Coupé met M Sportstoelen F93 2020 interieur

EXTRAVAGANTE SPORTIVITEIT.

HET INTERIEURDESIGN VAN DE BMW M8 EN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ.

Het exclusieve interieur onderstreept de unieke sportieve ambiance van een M Model, zonder compromissen op het gebied van luxe. Van het met leder beklede M stuurwiel en de M Sportstoelen in vollederen bekleding Merino tot de gedetailleerde lichtgeleiders op portieren en middenconsole en de voor M kenmerkende contrasterende rode accenten op bedieningselementen – ieder detail accentueert het expressieve sportautokarakter.

De BMW M8 is het meest sportieve en elegante model van het hele BMW portfolio – en de BMW M8 Gran Coupé is het meest exotisch en fascinerend van allemaal.
Marcus Syring, Head of Design BMW M

DESIGN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ.

ONTDEK DE DESIGN HIGHLIGHTS IN HET EXTERIEUR EN INTERIEUR.

Het vooruitstrevende design van de BMW M8 Competition Gran Coupé maakt indruk met zijn radicaal dynamische en toch elegante contouren. Het resultaat is een indrukwekkende vierdeurs sportauto die vanuit ieder perspectief moeiteloos zijn luxueuze karakter toont. Met de mooiste materialen en meesterlijk vakmanschap vormt het interieur de perfecte symbiose van pure sportieve ambiance en exclusieve luxe.
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic driekwart achteraanzicht laag
BMW M8 Competition Gran Coupé met BMW Laserlight F93 2020 Ametrin metallic zijdelingse close-up voorzijde
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic driekwart zijaanzicht achterzijde
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic close-up achterzijde
BMW M8 Competition Gran Coupé met M Carbon dak F93 2020 Ametrin metallic bovenaanzicht
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 cockpit
M Sportstoelen met M8 logo BMW M8 Competition Gran Coupé F93
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic driekwart achteraanzicht laag

De achterzijde en zijkant van de BMW M8 Competition Gran Coupé zijn een uitdrukking van maximale prestaties. De afgetekende schouderlijn zorgt samen met de LED achterlichten en brede wielkasten voor een compacte eenheid. De vloeiende daklijn, lange wielbasis en optisch perfect geïntegreerde portieren onderstrepen het sportief-elegante karakter van deze vierdeurs sportcoupé. De M achterspoiler is niet alleen onderdeel van het door de autosport geïnspireerde aerodynamische concept, maar ook een echte blikvanger.

BMW M8 Competition Gran Coupé met BMW Laserlight F93 2020 Ametrin metallic zijdelingse close-up voorzijde

Compacte koplampen met BMW Laserlight en een kenmerkende M nierengrille met dubbele spijlen in hoogglans zwart. Een markante M voorbumper met grote luchtinlaten en sierrooster met honingraatdesign. Deze unieke elementen stralen in combinatie met een lage carrosserie uitzonderlijke dynamiek uit – een vierdeurs luxe sportauto die klaar is om op ieder moment van zijn startpositie weg te sprinten.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic driekwart zijaanzicht achterzijde

Het vloeiende silhouet van deze vierdeurs sportcoupé met langgerekte voorzijde, lange wielbasis, licht dalende daklijn en de atletische achterzijde met korte overhangen heeft echte sportautoproporties. Deze dynamische en elegante uitstraling wordt onderstreept door de imposante 20 inch lichtmetalen wielen en de decoratieve Air Breather elementen in hoogglans zwart.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic close-up achterzijde

De gespierde achterzijde van de BMW M8 Competition Gran Coupé toont zelfs bij stilstand al grenzeloze kracht. Deze sterke uitstraling wordt onderstreept door de opvallende Competition aanduiding op de bagageklep en de krachtige achterbumperinzet met een indrukwekkende diffusor in hoogglans zwart en twee paar dubbele 100 mm uitlaateindpijpen.

BMW M8 Competition Gran Coupé met M Carbon dak F93 2020 Ametrin metallic bovenaanzicht

Het M Carbon dak is niet alleen een visuele uiting van authentieke high-performance, maar vermindert ook het gewicht van de BMW M8 Competition Gran Coupé aanzienlijk en verlaagt het zwaartepunt voor uitzonderlijke rijdynamiek.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 cockpit

De sportieve en luxueuze cockpit van de BMW M8 Competition Gran Coupé met zijn M specifieke instrumenten is zonder enig compromis gericht op de bestuurder.

M Sportstoelen met M8 logo BMW M8 Competition Gran Coupé F93

Het interieur van de BMW M8 Competition Gran Coupé is luxueus en tegelijkertijd onweerstaanbaar sportief. De M Sportstoelen met extreem elegante vollederen bekleding Merino zijn voorzien van stralende, verlichte M8 logo’s in de hoofdsteunen en bieden perfecte zijdelingse steun en uitstekend comfort op lange reizen.

BMW M8 EN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ IN DETAIL: INFORMATIE EN TECHNISCHE GEGEVENS

DE HIGHLIGHTS VAN DE BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ.

LUXUEUZE SPORTIVITEIT: MOTOR, RIJDYNAMIEK EN DESIGN.

BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic driekwart vooraanzicht

SPORTIEF GESTALTE.

M SPECIFIEK DESIGN VAN DE M850i xDRIVE GRAN COUPÉ.

De adembenemende designtaal van de BMW M850i xDrive Gran Coupé wordt nog verder aangescherpt door exclusieve M specifieke stijlaccenten. Kenmerkende elementen zoals de omlijsting van de nierengrille in Ceriumgrau en de grote luchtinlaten van de voorbumper verwijzen naar het indrukwekkende prestatievermogen van de luxueuze sportcoupé. Een diffusor in Dark Shadow metallic en uitlaateindpijpen in Ceriumgrau aan de achterzijde maken hem duidelijk herkenbaar als een lid van de M familie.

BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic driekwart achteraanzicht

MOTORSOUND VOL KARAKTER.

KRACHTIGE 8-CILINDER SOUND MET SPORTUITLAATSYSTEEM.

Het motorgeluid van de BMW M850i xDrive Gran Coupé bestrijkt alle octaven – van piano tot fortissimo. Geïntegreerde uitlaatkleptechnologie in het sportuitlaatsysteem maakt het mogelijk om de geluidseigenschappen aan te passen. In het rijprogramma COMFORT klinkt een discrete sportieve toon, terwijl de programma’s SPORT en SPORT+ zorgen voor een vol geluid in lijn met de klassieke en kenmerkende sound van BMW M.

Adaptief M Onderstel Professional BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

PERFECTE GRIP IN BOCHTEN.

ADAPTIEF M ONDERSTEL PROFESSIONAL.

Het Adaptieve M Onderstel Professional biedt uitzonderlijk precieze handling, in het bijzonder in bochten. Dit optionele onderstelcomponent combineert hoge dynamiek met rust in de carrosserie en rijstabiliteit en zorgt zo ook voor hoge bochtsnelheden. Ook de elektromechanische rolstabilisatie, die het overhellen van de auto in bochten vermindert, ondersteunt dit. Zo heeft u de auto altijd onder controle – zelfs bij snel van richting veranderen.

M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

HIGH-PERFORMANCE EN EFFICIËNT.

M TWINPOWER TURBO 8-CILINDER BENZINEMOTOR.

Met zijn 4,4 liter cilinderinhoud en een vermogen van 390 kW (530 pk) laat de M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor zowel het toerental als de hartslag van de bestuurder naar grote hoogten stijgen. De krachtige bi-turbomotor accelereert de BMW M850i xDrive Gran Coupé met een koppel van 750 Nm van 0 naar 100 km/h in 3,9 seconden. Resoluut benadrukt door het volle geluid van de 8-cilindermotor dat voor nog meer kippenvel zorgt.

INSPIRERENDE ESTHETIEK.

EXTERIEUR- EN INTERIEURDESIGN VAN DE BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ.

Een opwindende sportauto voor vier personen: het design van de BMW M850i xDrive Gran Coupé is compromisloos sportief en dynamisch. Zelfs bij stilstand laat hij geen ruimte voor twijfel over de prestaties waartoe deze uitzonderlijke auto in staat is. Met vier portieren en een lange wielbasis heeft deze luxe sportcoupé ware sportautoproporties, terwijl hij toch voor alle passagiers riante ruimte biedt – in een exclusieve ambiance.
Coupésilhouet BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic zijaanzicht
Nierengrille BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic close-up voorzijde
BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic close-up achterzijde
Cockpit BMW M850i xDrive Gran Coupé interieur G16 2019
Luxueuze lederen stoelen BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 interieur
Glazen panoramadak BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic bovenaanzicht
Coupésilhouet BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic zijaanzicht

SPORTIEF COUPÉSILHOUET.

De ronde contouren van de BMW M850i xDrive Gran Coupé inspireren met een perfect gemodelleerd samenspel van vlakken. Het coupésilhouet met zijn vlak dalende daklijn mondt op indrukwekkende wijze uit in een atletische achterzijde met kenmerkende brede wielkasten. Dit straalt direct status en aanwezigheid uit – verder geaccentueerd door de indrukwekkende 20 inch lichtmetalen wielen.

Nierengrille BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic close-up voorzijde

M SPECIFIEKE DESIGNACCENTEN.

De BMW M850i xDrive Gran Coupé wordt verder verfraaid door exclusieve M specifieke designelementen. Tot deze opvallende exterieurdetails behoren de omlijsting en de spijlen van de nierengrille, de spiegelkappen, Air Breather en trapeziumvormige uitlaateindpijpen – alles in hoogwaardig gegalvaniseerd Ceriumgrau.

BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic close-up achterzijde

KENMERKENDE ACHTERZIJDE.

De kenmerkende achterzijde met zijn brede vorm staat voor kracht en aanwezigheid. De achterruit is ingebed tussen twee vinnen die uitmonden in de bagageklep. De geïntegreerde achterspoiler zorgt voor een betere aerodynamica en onderstreept de krachtige ambities van de BMW M850i xDrive Gran Coupé – net als de trapeziumvormige uitlaateindpijpen die in de diffusor zijn geïntegreerd.

Cockpit BMW M850i xDrive Gran Coupé interieur G16 2019

SPORTIEVE EN ELEGANTE COCKPIT.

De cockpit in de BMW M850i xDrive Gran Coupé is ontworpen met de bestuurder continu in gedachten. Met het ultramoderne bedieningsconcept en het met leder beklede M stuurwiel met schakelpaddles heeft de bestuurder alles onder controle. Uitzonderlijk comfortabele multifunctionele stoelen gemaakt van het fijnste leder, elegante interieurlijsten en hoogwaardige details zoals de optionele glasapplicatie ‘CraftedClarity’ van de transmissiehendel geven het interieur een luxueuze uitstraling.

Luxueuze lederen stoelen BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 interieur

RUIMTELIJK INTERIEUR.

De BMW M850i xDrive Gran Coupé maakt indruk met zijn lange wielbasis en riante en comfortabele hoofd- en beenruimte achterin. Zelfs tijdens lange ritten kunnen twee volwassenen genieten van maximaal comfort. Luxueuze lederen stoelen dragen hieraan bij, met sportieve styling en het karakter van individuele stoelen, afgewerkt in bijvoorbeeld volleder Merino Silverstone.

Glazen panoramadak BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic bovenaanzicht

AMBIANCE BADEND IN HET LICHT.

Het optionele glazen panoramadak in de BMW M850i xDrive Gran Coupé garandeert unieke indrukken en een exclusieve ambiance die baadt in het licht. Het biedt de passagiers een heldere en prettige atmosfeer. Extra mogelijkheden voor interieurventilatie zorgen voor een nog luxueuzer gevoel van ruimtelijkheid. Bij intens zonlicht kan het zonnerolscherm voor de achterruit worden gesloten door middel van traploze elektrische bediening.

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ: CONFIGURATOR EN PRIJZEN.

BMW M Motorsport

BMW M MOTORSPORT.

Het racen is de belichaming van de sportieve prestaties van BMW, de perfectie van de ingenieurskunst en het rijplezier. Met autosport is BMW op circuits over de hele wereld succesvol vertegenwoordigd. Autosport, zoals BMW M Motorsport laat zien, is ‘echt racen’.
BMW M8 Competition Gran Coupé Ametrin metallic stilstaand bovenaanzicht

INFORMATIE

Uitrustingen en details van de BMW M8 Gran Coupé Modellen

Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW M8 Gran Coupé varieert tussen de 11,2 en 11,2 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 254 en 256 g/km. Data op basis van peildatum 01-07-2020.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.